Naslovnica / NOVICE / Zaposleni ubranili Zarjo Elektroniko

Zaposleni ubranili Zarjo Elektroniko

Zaposleni v Zarji Elektroniki so, pred tednom dni, s složnim nastopom preprečili samovoljo dveh, zdaj že nekdanjih, članov nadzornega sveta, ki sta hotela zamenjati vodstvo podjetja. Pravilnost njihove odločitve je, s 95% glasov podpore, potrdila tudi skupščina delničarjev.

V minulem tednu smo poročali o nenavadnem dogajanju v kamniškem podjetju Zarja Elektronika, kjer je prišlo do spontane prekinitve dela, do katere je prišlo zaradi samovolje, zdaj že nekdanjih, dveh članov Nadzornega sveta družbe, Ivana Cariča in Jožice Bizjak. Le-ta sta namreč pred napovedano skupščino delničarjev, za katero je bila predlagana tudi zamenjava članov sveta, hotela izvesti nekakšen puč, saj sta izkoristila v naprej napovedano odsotnost predstavnika zaposlenih, za ponedeljek nezakonito sklicala sejo nadzornega sveta in samovoljno razrešila direktorja Borisa Grivića ter za v.d. direktorja imenovala Viktorja Bizjaka, sina članice nadzornega sveta. Novi v.d.

Viktor Bizjak je takoj po imenovanju umaknil z dnevnega reda napovedane sredine skupščine vse točke glede menjave nadzornikov, revizije poslovanja ter nezaupnice dosedanjemu nadzornemu svetu. Ostala je le točka dnevnega reda s katero se določi delitev dobička.

Novi v.d. dolžnosti direktorja Viktor Bizjak je v torek, s pomočjo konkurenčnih varnostnikov Sintala – Zarja Elektronika ima pogodbo o fizičnem varovanju sklenjeno s podjetjem Xastor – direktorju Borisu Griviću preprečil vstop v podjetje, čemur so se zaposleni spontano uprli ter z osebnimi in službenimi vozili blokirali vstop v podjetje. Poteza v.d. direktorja je bila še toliko bolj sporna, saj naj bi se prav Sintal občasno pojavljal kot morebitni interesent za prevzem Zarje Elektronike, uspešnega kamniškega podjetja, ki je eno izmed vodilnih slovenskih podjetji na področju tehničnega varovanja, kar pa kakim šestdesetim zaposlenim, ki so povečini tudi solastniki podjetja, ni niti najmanj po volji.

Ker v torek, ko je bila zaradi zapletov na prizorišče klicana tudi policija, ni prišlo do dogovora, je na sredini skupščini bi izglasovan prvotni dnevni red, družbeniki pa so odpoklicali »pučistična« člana nadzornega sveta ter s 95% podporo delničarjev izvolili nov nadzorni svet družbe. Le-ta je nemudoma razrešil sporno imenovanega vršilca dolžnosti in na položaj direktorja ponovno vrnil Borisa Grivića.

Po burnem torku in sredi so se stvari počasi umirile, »pučisti« so odšli na dopust, zaposleni, ki so svoje podjetje uspeli ubraniti pred samovoljo posameznikov, pa so normalno nadaljevali z delom.

Kako predani so zaposleni Zarje Elektronike svojemu podjetju, ki so ga uspešno obranili pred nekakšno samovoljno »tajkunizacijo«, kaže tudi dejstvo, da je navkljub vsem zapletom, delo podjetja ves čas, razen nekaj torkovih dopoldanskih ur, potekalo domala nemoteno.

Člani novega nadzornega sveta podjetja Zarja Elektronika:  Roman Radej, Igor Alpner in predstavnik delavcev Simon Dekleva

Člani novega nadzornega sveta družbe Zarja Elektronika: Roman Radej, Igor Alpner in predstavnik delavcev Simon Dekleva

Novo imenovani člani nadzornega sveta družbe, Roman Radej, Igor Alpner in predstavnik delavcev Simon Dekleva, so v pogovoru povedali, da se je nedavni zaplet, kljub manjšim težavam, ki jih je prinesel, izkazal tudi za dobrega oz. koristnega, saj se je ob nedavnih dogodkih pokazalo, da je kolektiv Zarje Elektronike bolj enoten in homogen, kot si je kdorkoli sploh upal predstavljati. Še sploh zaradi tega, ker sta nekdanja nadzornika, razlog odstavitve direktorja Borisa Grivića utemeljevala s tem, da je v podjetju ustvaril razdor med delavci in družbeniki.

Zaradi takih nezaželenih apetitov po oblasti bo tudi v prihodnjem interesu družbenikov, da je lastninska struktura podjetja kar najbolj razpršena, saj bodo imeli zaposleni, ki predstavljajo srčiko družbe, kot solastniki, na ta način še naprej možnost aktivnega in motiviranega soupravljanja podjetja.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve