Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Zelo obetaven začetek zbiranja sredstev za SipaBoards na Kickstarterju

Zelo obetaven začetek zbiranja sredstev za SipaBoards na Kickstarterju

Po dolgih mesecih trdega dela se je na spletni platformi za zbiranje sredstev Kickstarter tudi uradno pojavil projekt SipaBoards, ki je v pretežni meri nastajl v Kamniku, zato bi najbrž brez skrbi lahko rekli, da gre, čeprav projekt sega in cilja mnogo širše, na nek način tudi za prvi kamniški projekt na Kickstarterju.

sipaboards1

sipasebiSamonapihljivi deski za stoječe veslanje z električnim pogonom oz. SupaBoards kaže zelo dobro, saj je že v slabem dnevu na Kickstarterju uspel zbrati že skorajda 30.000 dolarjev, oz. petino vseh načrtovanih sredstev, kar zagotovo ni zgolj posledica dobre ideje in privlačnega izdelka, ampak tudi temeljito zastavljenega in do podrobnosti izdelanega projekta, ki je nastal pod vodstvom Kamničana Sebastjana Sitarja.

SupaBoard je športno rekreativni pripomoček za stoječe veslanje oz. t.i. sup, katerega popularnost v zadnjih letih precej narašča. Se pa SupaBoards od ostalih tovrstnih izdelkov razlikuje v tem, da gre za prvo samonapihljivo desko, ki ima integriran tudi električni pogon na baterijsko napajanje, kar omogoča lažje upravljanje in večji doseg deske, ki jo lahko, spričo pomoči pogona, s precejšnjo lahkoto upravljajo tudi ljudje v slabši fizični kondiciji, starejši in otroci, medtem ko samonapihljivost deske omogoča enostaven transport in hrambo v času, ko deska ni na vodi.

SipaBoards je zagotovo privlačen športno-rekreativni rekvizit, ki ne bo navdušil zgolj Američanov, kjer si ustvarjalci nadejajo največje povpraševanje, ampak utegne prepričati tudi marsikaterega domačega navdušenca nad stoječim veslanjem.

sipaboards0

Ne glede na to, ali uspe SipaBoards-u na Kickstarterju zbrati načrtovana sredstva, ali ne, v kar sicer ne dvomimo, saj jim že po prvem dnevu kaže več kot dobro, lahko z zagotovostjo rečemo, da so njegovi ustvarjalci naredili izvrsten in privlačen športni pripomoček, zato jim čestitamo za izvrstno izpeljan projekt ter jim želimo veliko sreče pri nadaljnjem zbiranju sredstev.

Več informacij o SipaBoards lahko najdete na različnih spletnih straneh, od koder so tudi objavljene fotografije.

Sipaboards Kickstarter kampanja – www.kickstarter.com
Spletna stran – sipaboards.com/
Facebook – facebook.com/sipaboards
Twitter – twitter.com/sipaboards