Naslovnica / Napovedi in obvestila / Opozorilo: Žičnica pod sv. Primožem

Opozorilo: Žičnica pod sv. Primožem

V skladu z generalno odločbo št.:3408-04-2251-C501/14 z dne 16.05.2014 se bosta od jutri dalje, 02. 04. 2014, v gozdu pod sv. Primožem, na območju Apnene doline, kjer se odcepi pot čez pasje pečine proti Mali Planini (glej skico), pričela sečnja in spravilo podrtega in poškodovanega drevja, ki bo trajalo, predvidoma 14 dni, brez upoštevanja slabih vremenskih razmer.

zledolom sv primoz

Spravilo izpod glavne pohodne poti bo potekalo z žičnim žerjavom – žičnico, katere stolp z pogonskim agregatom bosta nameščena ob vlaki, ki je hkrati tudi dostopna pot k sv. Primožu. Odvoz posekanega in izvlečenega drevja bo potekal po teisti vlaki – poti. Vsa opravila v območju zgornje postaje naprave so še posebej nevarna in zato opozarjamo na varnost pohodnikov.

ZICNICA SV PRIMOZ

Pozor!

21. člen ZAKONA O UKREPIH ZA ODPRAVO POSLEDIC ŽLEDA MED 30. JANUARJEM

IN 10. FEBRUARJEM 2014 (ZUOPŽ) (Ur. L. RS 17/2014 z dne 07.03.2014) pooblaščene izvajalce izključuje odgovornosti za škodo obiskovalcem gozdov:

Do 31. decembra 2016 osebe na lastno odgovornost dostopajo v gozd.

Priporočilo:

V kolikor se boste kljub povedanemu zadrževali na tem gozdnatem območju, vsak trenutek spremljajte dogajanje v svoji neposredni okolici in upoštevajte vsa opozorila izvajalcev, saj bo delovišče označeno samo s tablama ob poti. Nevarni nista samo motorna žaga in napeta jeklenica, smrtno nevarni so lahko tudi viseči tovor na jeklenici (»zajli«), nagrmadeni sortimenti za začasni deponiji ali pa traktor z  gozdarsko polprikolico. Prav tako kakor vas, našteto potencialno ogroža tudi vašega pasjega sosprehajalca, če ga ne boste imeli na vrvici ob sebi.

Največje zagotovilo za vašo varnost sta torej skrajna pozornost in upoštevanje navodil na območju samem.

Dodatne informacije:

T: 01 83 91 946
GSM: 041 657 247
E:      ke. kamnik@zgs.gov.si

Gozdarji ZGS

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve