Naslovnica / NOVICE / Župan Matej Slapar in Božiček ter otroci iz OŠ Stranje so razveselili varovance Društva Sožitje Kamnik

Župan Matej Slapar in Božiček ter otroci iz OŠ Stranje so razveselili varovance Društva Sožitje Kamnik

Župan Matej Slapar se je včeraj dopoldan, skupaj z višjo svetovalko za področje družbenih dejavnosti Katjo Vegel in predsednico Društva Sožitje Kamnik Vido Urbanc ter igralsko skupino OŠ Stranje pod mentorskim vodstvom Mire Papež, udeležil predbožičnega obdarovanja varovancev Društva Sožitje Kamnik.

Z iskrenim veseljem in velikim nasmehom so varovanci pričakali Božička, ki pa na obisk ni prišel praznih rok ter jih je razveselili z darili in lepimi željami za leto, ki prihaja.

 

Zbrane je v imenu Društva Sožitje Kamnik sprva pozdravila predsednica Vida Urbanc.

 

Župan Matej Slapar je ob prijetnem dogodku zbranim zaželel vse dobro ob iztekajočem se letu 2018: »Konec leta se neizmerno bliža. Mislim, da je bilo leto uspešno, za nekatere bolj, za druge manj, kljub temu pa moramo biti zadovoljni s tem, kar nam je leto 2018 prineslo. Prepričan sem, da bo naslednje leto še boljše in za to se moramo potruditi tudi mi sami. Verjamem, da boste vsi skupaj prihodnje leto ustvarjali in pletli lepe zgodbe, se veselili in se družili. Iskrena hvala vsem, ki ste pripravili današnje srečanje. Lepe praznike, sreče, zdravja in zadovoljstva vam želim.« S seboj pa je prinesel tudi darilo, ki ga je Božiček za varovance društva pustil na Občini Kamnik.

Sedaj že tradicionalno, so za pestro dogajanje poskrbele učenke in učenci gledališke skupine Osnovne šole Stranje pod mentorstvom Mire Papež. Nik Potokar, Sara Dobovšek, Iza Perne, Teja Arnež, Mina Brajer, Tija Vidovič in Katarina Bernot so namreč zaigrali prisrčno igrico »Mojca Pokrajculja.«

 

Seveda pa najslajše vedno pride na koncu. Tako so varovanci skupaj s starši, starimi starši, skrbniki, prijatelji in strokovnimi sodelavci Društva Sožitje Kamnik z navdušenjem priklicali Božička, ki je s seboj prinesel tudi nekaj daril ter jim zaželel lepe misli ob prihajajočem novem letu.

 

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik