Naslovnica / NOVICE / Župan prevzel ključe Starega gradu nad Kamnikom in našel katastrofo

Župan prevzel ključe Starega gradu nad Kamnikom in našel katastrofo

Dopoldan je župan Marjan Šarec skupaj s predstavniki občinske uprave po dolgih letih pravdanja vendarle uspešno prevzel nazaj v posest objekt Starega gradu nad Kamnikom. Že v letu 2014 je pristojno sodišče s pravnomočno sodbo naložilo dotedanji najemnici, da se izseli iz poslovnega objekta Stari grad s pripadajočim funkcionalnim zemljiščem ter ga, prostega njenih osebnih stvari in oseb, izroči Občini Kamnik v posest. Nekdanja najemnica je objekt sicer izročila bistveno kasneje, kot ji je bilo to naloženo s pravnomočno sodbo, vendar pa je to v tem trenutku manjšega pomena.

Župan Marjan Šarec, podžupan Igor Žavbi, direktor občinske uprave mag. Ivan Kenda, v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Franci Kramar, višja svetovalka za premoženjsko-pravne zadeveIvanka Ogrinec in višji svetovalec za občinsko prometno infrastrukturo Sandi Borec so si objekt z okolico v prisotnosti sodnega izvršitelja Vita Krevsla ogledali in ocenili, da je sicer v zelo slabem stanju, zaradi česar bo potrebno v najkrajšem času izvesti vsaj nujna vzdrževalna dela. Ali bo objekt oddan v najem novemu najemniku, bo odločeno v prihodnjih dneh, občinska uprava pa preučuje tudi možnost, da bi objekt oddala v upravljanju Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik.

Kar zadeva odškodninske tožbe bivših najemnikov zoper Občino Kamnik, pa je potrebno poudariti, da Občina v tem trenutku ne razpolaga z nikakršnim vloženim zahtevkom. Res je sicer najemnica pred časom zoper Občino vložila zahtevek za plačilo 424.500 evrov, vendar pa je bil le-ta že v celoti zavrnjen. Sodba je pravnomočna.

O samem stanju priljubljene kamniške izletniške točke pa spodnje slike povedo več kot neskončno število besed …

 

Vir: Občina Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve