Naslovnica / NOVICE / Župan, prid’ se guncat!

Župan, prid’ se guncat!

Uporabniki otroškega igrišča na Jenkovi ulici župana in odgovorne v občinski upravi pozivajo, naj prenehajo “guncati afne”, ampak naj se raje pridejo gugat na njihovo nevarno gugalnico.

Gugalnice otroškega igrišča na Jenkovi ulici že dlje časa kričijo po obnovi oz. zamenjavi. Zaskrbljeni uporabniki otroškega igrišča so se, kot pravijo sami, glede omenjene problematike že večkrat obrnili na Občino Kamnik, vendar Občina zaenkrat ni storila še ničesar.

Le kdo bi vedel zakaj? Morda zaradi tega, ker na občini za »guncanje afen« ne potrebujejo gugalnic, ampak zgolj udobne foteljčke, medtem ko sta zabava in varnost otrok bržkone le priljubljeni predvolilni floskuli.

Edina, še uporabna gugalnica na Jenkovi namreč že dlje časa kliče po zamenjavi, drugo pa je že pred časom iztrgalo iz nosilnega trama, tako da odshidob zgolj nesrečno visi in čaka na boljše čase.

Da bi podobne usode ne doživela še druga, so zasilno poskrbeli kar uporabniki sami, kljub temu pa je vse skupaj že pošteno nevarno, saj je zob časa naredil svoje. Celotna konstrukcija gugalnice je namreč že dodobra načeta in trhla, tako da je najbrž zgolj še vprašanje časa, da se vse skupaj podre.

Iskreno upamo, da ne ravno med uporabo priljubljenega igrala, saj bi jo utegnil pri tem skupiti tudi kak nič hudega sluteč otrok.

Zatorej, skupaj z uporabniki otroškega igrišča na Jenkovi vzklikamo: »Župan, prid’ se guncat!«