Naslovnica / POUDARJENO / »Županov samohvalnik« je stal več kot 10.000 evrov

»Županov samohvalnik« je stal več kot 10.000 evrov

Občani kamniške občine smo v decembru v nabiralnike prejeli brošuro “Kamnik v 2021”, v kateri so bili opisani županovi dosežki v zadnjem letu, zato je občinskega svetnika Igorja Žavbija zanimalo, iz katere postavke je bila omenjena brošura, ki bi ji v šali najbrž lahko rekli tudi »Županov samohvalnik«, financirana in koliko je stala.

Igor Žavbi (LMŠ)

Igor ŽAVBI (LMŠ): V mesecu decembru smo občanke in občani Občine Kamnik kot prilogo časopisa Kamničan-ka in kot prilogo poslovnega darila ob koncu leta prejeli brošuro z županovimi dosežki v zadnjem letu.

  • Iz katere proračunske postavke je bila brošura financirana?
  • V kakšni nakladi je brošura izšla in kdo vse jo je prejel?
  • Koliko je izdaja brošure stala?

Odgovor v imenu občinske uprave  je pripravila Mojca ČEBULJ, podsekretarka – vodja kabineta župana:

»Uvodoma velja poudariti, da ne gre za brošuro z županovimi dosežki v letu 2021, pač pa za seznanitev občank in občanov občine Kamnik z opravljenim delom občinske uprave in organov občine v preteklem proračunskem letu, ki je bilo izjemno težavno.

Kamniški oz. “Županov samohvalnik” je stal več kot 10.000 evrov, njegova izdaja pa je bila financirana iz iz materialnih stroškov občinske uprave.

Dejstvo je, da je Občina Kamnik v mesecu decembru 2021 izdala brošuro z naslovom »Kamnik v 2021«, v kateri so bili predstavljeni poglavitni projekti, ki so bili izvedeni v občini Kamnik v preteklem proračunskem letu. Ob ugotovitvi, da so tudi v preteklem letu vladale posebne razmere, vezane na obvladovanje epidemije oz. pandemije nalezljive bolezni COVID-19, zaradi česar je na marsikaterem področju posledično izostala tudi običajna predstavitev dosežkov »v živo«, je bila brošura izdana z namenom seznanitve naših občank in občanov o nekaterih izvedenih projektih, ki pomembno prispevajo k razvoju občine in so rezultat uspešnega dela ne samo župana in drugih organov občine, temveč tudi celotne občinske uprave. Ne gre spregledati, da sodi informiranje občank in občanov med pomembne naloge občinske uprave, zato menimo, da je prav, da je javnost o doseženih rezultatih kljub precejšnjim omejitvam glede poslovanja vendarle ustrezno obveščena. Zaradi že omenjenih posebnih okoliščin, ki so se nadaljevala tudi v preteklem letu in so posledica zahtevnih epidemioloških razmer, ko je bila običajna komunikacija z javnostjo (to so srečevanja tako v upravnih prostorih kot na terenu, ob izvedbi raznovrstnih dogodkov in podobno) prekinjena, smo ocenili, da je tovrstno poročanje javnosti o delu župana kot organa občine in občinske uprave ena izmed najbolj primernih oblik informiranja.

Brošura je bila financirana iz proračunske postavke 1135 – občinska uprava – materialni in drugi stroški, kamor se v skladu z veljavnim kontnim načrtom (gre konkretno za konto 402003) knjižijo odhodki, vezani na pripravo in izdajo brošure, ki se po vsebini nanašajo na založniške, tiskarske in oglaševalske storitve.

Brošura je bila izdana v nakladi 14.500 kosov, in sicer kot priloga k reviji Kamničan-ka, kar pomeni da so jo prejela vsa gospodinjstva v občini Kamnik; prav tako tudi ostali redni prejemniki občinskega glasila, kot so npr.: Upravna enota Kamnik, javni zavodi s sedežem v občini Kamnik idr. institucije. Prejeli pa so jo tudi poslovni partnerji ob priliki voščila ob novem letu.

Glede stroškov navajamo naslednje podatke: za uredniško delo in koordiniranje aktivnosti v zvezi s pripravo brošure »Kamnik v 2021« je bilo namenjenih 3.400 EUR sredstev, za oblikovanje revije 1.000 EUR, za tisk in distribucijo 5.534,40 EUR, za lektoriranje pa 79,18 EUR. Cena enega izvoda brošure je znašala zaokroženo 0,69 EUR

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve