Naslovnica / Črna kronika / Oborožen ropar na Duplici streljal na junaškega poštarja

Oborožen ropar na Duplici streljal na junaškega poštarja

Pri pošti na Duplici pri Kamniku je oborožen neznanec oropal poštarja, ko pa mu je poštar sledil, pa je ropar uporabil tudi strelno orožje oz. streljal.

Pred poštno stavbo na Duplici pri Kamniku, ki je obdana s trakom in policisti, ki varujejo prizorišče, je med 19. in 20. uro prišlo do oboroženega ropa poštarja.

Kot so nam povedali bližnji sosedje pošte, ki so bili priča dogodku, se je poštar ob koncu delovnika z vozilom pripeljal pred pošto, kjer naj bi ga, skritega med tamkaj parkiranimi vozili pričakal oborožen ropar.

Poštar pa se roparju, ki naj bi domnevno pograbil njegovo poštarsko torbo, ni pustil povsem zlahka ugnati, saj je začel piskati z avtomobilsko hupo in kričati, da ga kradejo, nato pa se celo sam pognal za roparjem, ki je bežal proti OŠ Marije Vere.

Prizorišče streljanja.

Poštarjeva skorajda preveč pogumna drznost, pa bi se kaj lahko končala tudi tragično, saj je ropar, potem ko ga je poštar skorajda ujel, malo pred tamkajšnjo osnovno šolo izvlekel pištolo iz katere je dvakrat ustrelil, poštarju pa zagrozil, da ga bo, če mu bo še naprej sledil, ustrelil.

Pogumni poštar spričo streljanja in groženj ni več tekel za roparjem, ki je zbežal nekam proti vrtcu za šolo, kjer naj bi imel vozilo oz. ga je tam z vozilom morda čakal tudi pajdaš.

K sreči se je nov primer ropa na območju Kamnika končal brez hujših posledic, saj bi se lahko, glede na to, da je ropar uporabil tudi strelno orožje, lahko razpletlo tudi tragično.

Glede na to, da policisti dogodek še preiskujejo, zaenkrat še ni moč dobiti uradnih izjav in informacij, po informacijah, ki jih imamo, pa so policisti postavili cestne zapore v širši okolici Kamnika, roparja pa nad mestom išče tudi policijski helikopter.

O podrobnostih o dogodku bomo poročali takoj, ko prejmemo poročilo PU Ljubljana.