Naslovnica / NOVICE / 6. Veronikin tek po ulicah Kamnika

6. Veronikin tek po ulicah Kamnika

Lepo vreme in rekordna množica tekačev, ki so se udeležili teka po ulicah Kamnika, so zaznamovali dogajanje sobotnega dopoldneva na kamniškem Glavnem trgu.

Letošnjega, že 6. Veronikinega teka po ulicah Kamnika, se je udeležilo rekordnih 232 tekmovalcev, med katerimi so prevladovali predvsem mlajši, saj je bilo tekmovanje hkrati tudi občinsko prvenstvo za osnovnošolce in dijake.

Start in cilj teka sta bila na Glavnem trgu, tekmovalci pa so se, razdeljeni v 9 različnih starostnih kategorij, spopadli na različno dolgih progah, ki so krožno potekale po ulicah Kamnika.

Najprej so se, na razdaljah 500, 1.000 in 2.000 metrov, za naslove občinskih prvakov in prvakinj, pomerili najmlajši, oz. osnovnošolci. Na 4.000 metrski razdalji so jim sledili srednješolci, tekači ostalih starostnih kategorij, pa so se spopadli na najdaljši, 8.000 metrov dolgi progi.

Najboljši čas proge je postavil Nejc Zorman, ki je z 8 kilometrsko progo opravil s časom 24:32.7, najboljši čas pri ženskah, pa je postavila Katja Juhart, ki je v cilj pritekla s časom 27:56.4. (Ostale rezultate, za katere nam je bilo obljubljeno, da jih dobimo v popoldanskih urah, še čakamo in jih bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.)

Veronikin tek sta odprla župan Občine Kamnik Marjan Šarec in Franci Kramar, v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik, ki je najboljšim podelil tudi medalje, oba pa sta izrazila zadovoljstvo nad množično udeležbo ter lepim vremenom, ki je bilo kot nalašč za izvedbo prireditve, zato se nadejata, da bo udeležba naslednje leto še večja.

Dobro organizirana prireditev je minila brez zapletov, nekaj smole je imel le eden izmed najbolj srčnih tekmovalcev Miha Potočnik – Bac, ki je nesrečno padel, vendar se k sreči ni huje poškodoval. Vztrajni in trmasti Miha, ki je doživel, preživel in premagal že marsikaj hujšega,  je po prvi jezici – Veronikinega teka se je že kar nekaj časa zares veselil – vse skupaj prenesel z nasmehom , saj jo je tokrat odnesel le z nekaj odrgninami, ki so mu jih na prizorišču oskrbeli kar dežurni reševalci.