Naslovnica / ŠPORT / Ada in Monika se podajata na Svetovno mladinsko prvenstvo v jahanju

Ada in Monika se podajata na Svetovno mladinsko prvenstvo v jahanju

Meseca julija 2020 bo v Kronenbergu (Nizozemska) potekalo Svetovno mladinsko prvenstvo v jahanju (AQHA Youth World Cup 2020), katerega se bo prvič udeležila tudi slovenska ekipa, med njimi pa tudi dve mladi kamniški jahalki Ada Osolnik ter Monika Kočar.

Gre za izobraževalni in hkrati tekmovalni dogodek za mlade po vsem svetu. Ekipo bo na prvenstvo popeljalo Slovensko združenje quarter konja (SIQHA). Med seboj pa se bo pomerilo kar 19 držav v osmih disciplinah.

Zanimivo dejstvo je, da tekmovalci ne bodo tekmovali z lastnimi konji, temveč jih bodo sponzorirali ljudje po svetu, tekmovalci pa bodo konje izžrebali 3 dni pred samo tekmo. Trenerji, ki bodo z ekipo na Nizozemskem nimajo dovoljenja konj ne jahati, niti se jih sploh dotakniti. Tekmovalec, ki bo konja izžrebal bo edini, ki bo z izžrebanim konjem rokoval.

Ekipo lahko sestavlja 5 jahačev, ki bodo tekmovali, ter 5 rezervnih jahačev, z njimi pa gredo lahko trenerji ter koordinatorji.

Našo ekipo sestavlja elita sedmih slovenskih jahačev: Urša Kepa, Kim Janežič, Lucija Kljun, Taja Trček, Janez Lukman. Med njimi pa sta tudi Ada Osolnik in Monika Kočar, dve Kamničanki, ki v Kocjanovem hlevu v Godiču jahata pod mentorstvom Janje Ristovski.

 

Njihovi treningi potekajo pod vodstvom priznanih slovenskih trenerjev vsak teden, vse do julija. Tik pred odhodom na Nizozemsko bodo trenerji določili, katerih 5 bo glavnih tekmovalcev in katera dva tekmovalca bosta odšla kot rezerva.

Ekipi želimo veliko dobrih treningov in verjamemo, da bodo uspešno zastopali Slovenijo.

Fotografije: osebni arhiv Ade Osolnik in Monike Kočar