Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Birokracija: Težave kamniških gostincev pri prijavi delovnega časa

Birokracija: Težave kamniških gostincev pri prijavi delovnega časa

Vsaj dva podjetnika oz. gostinca, ki se na območju Občine Kamnik ukvarjata z gostinsko dejavnostjo, sta nas v zadnjem času opozorila, da se gostinci pri prijavi delovnega časa lokalov soočajo s težavami, pri oddaji vlog in pridobivanju odločb, pa naj bi bili izpostavljeni tudi precej nenavadnim postopkom in prošnjam.

V želji, da težave gostincev preverimo, smo Občino Kamnik zaprosili za informacijo in zaprosili za odgovore na naslednja vprašanja:

  • Koliko prijav oz. sprememb delovnega časa je Občina Kamnik prejela v zadnjih treh mesecih?
  • Kdaj oz. po kolikšnem času so bile rešene?
  • Kolikšen je običajen ter skrajni rok v katerem mora Občina Kamnik razrešiti prijavo ali spremembo delovnega časa?

Predstavnica za stike z javnostmi Občine Kamnik nam je posredovala odgovor, ki objavljamo v celoti, kot smo ga prejeli:

»Spoštovani,

posredujem odgovor, ki ga je pripravila svetovalka za gospodarske dejavnosti in gospodarske javne službe Liljana Juhart Mastikosa:

Zanikam celotno pisanje gospoda Čebaška glede lastnikov gostinskih lokalov, da imajo težave pri prijavi obratovalnega časa, pri oddaji vlog in pridobivanju odločb ter, da so izpostavljeni nenavadnim postopkom in prošnjam. Nasprotno, lastniki ali najemniki gostinskih obratov so zelo zadovoljni, ker sem jim vloge rešujejo zelo ažurno, konstruktivno in na prijazen način. Prav tako velika večina pravnih oseb, ki oddajajo vloge za omenjeno zadevo brez težav takoj pristopijo k dopolnitvi vloge, v kolikor je to potrebno in so nanjo pozvani.

V zadnjih treh mesecih so vsi gostinci, ki so podali popolno vlogo, dobili tudi odločbo v zakonsko predpisanem toku, to je 30 dni od prejema popolne vloge. Treba pa je poudariti, da se trenutno vodi ena vloga, ki kljub večkratnim dopolnitvam, se vedno ni popolna.

V zadnjih treh mesecih je bilo prejetih 46 vlog gostinskih obratov za potrditev ali spremembo oziroma za enkratno podaljšanje obratovalnega časa gostinskega obrata.

Vse popolne vloge so bile rešene najkasneje v roku 3-5 dni.

Rok, v katerem mora Občina rešiti prijavo obratovalnega časa oziroma izdati odločbo je najpozneje v roku 30 dni od dneva, ko je prejela popolno vlogo za začetek postopka.«

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve