Naslovnica / KULTURA / Božična zgodba v nekoliko drugačni izvedbi

Božična zgodba v nekoliko drugačni izvedbi

Članice in člani turističnega društva Tuhinjska dolina vas vabijo, da obiščete Snovik in si ogledate razstavo fotografij, ki so nastale tekom uprizoritve božične zgodbe z živimi jaslicami v preteklih letih, člani Godbe Tuhinjska dolina pa, da prisluhnete dvema posnetima skladbama.

Zadnji dve leti tradicionalne uprizoritve božične zgodbe z živimi jaslicami, zaradi epidemioloških razmer in z njimi povezanih ukrepov, ni bilo moč uprizoriti, zato so prizadevni člani TD Tuhinjska dolina v letošnjem letu božično zgodbo na ogled postavili nekoliko drugače.

Etnološka sekcija TD Tuhinjska dolina si namreč z različnimi prireditvami in dejavnostmi prizadeva ohranjati tradicijo, običaje in prakso praznovanja, zato tradicionalno pripravlja božično zgodbo z živimi jaslicami, ki predstavlja svojevrstno živo bogastvo narodnega izročila. Ker pa izvedba uprizoritve lani in letos ni bilo mogoča, so letos le-to upodobili nekoliko drugače, in sicer z razstavo fotografij uprizoritev božične zgodbe v preteklih letih.

Fotografije, razstavljene na posebnih panojih, ki se nahajajo ob vzpetini, ki vodi od recepcije Term Snovik do apartmajskega naselja, si lahko ogledate do 6. januarja 2022.

S posnetkoma dveh  skladb so za nekaj prazničnega vzdušja poskrbeli tudi tuhinjski godbeniki in godbenice, ki konec novembra niso mogli izvesti načrtovanega celovečernega koncerta, so pa zato posneli Sveto noč in Ambos polko.

Obema posnetima skladbama lahko prisluhnete na spodnjih video posnetkih.