Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Porast števila novoodkritih okužb v Kamniku in Domžalah ter prvi primer okužbe v Lučah

COVID-19: Porast števila novoodkritih okužb v Kamniku in Domžalah ter prvi primer okužbe v Lučah

Število aktivnih primerov okužb z novim koronavirusom je včeraj, 6. 10. 2020, naraslo tako med prebivalci občine Kamnik, kot tudi med občani občine Domžal, nove okužbe pa so bile potrjene tudi med občani sosednjih oz. bližnjih občin Mengeš, Trzin, Cerklje, Lukovica, Moravče, Zagorje, Vransko, Nazarje in tudi občini Luče.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bilo včeraj, 6. 10. 2020, med občani občine Kamnik potrjenih 9 novoodkritih okužb z novim koronavirusom, na 42 pa se je povečalo tudi število aktivnih primerov okužbe med prebivalci kamniške občine. Naj dodamo še to, da so včeraj v Zdravstvenem domu Kamnik, pacientom v starosti od 13 do 69 let,  odvzeli 47 brisov, pri čemer je bilo 5 brisov pozitivnih, kar je precej visok odstotek, dve izmed oseb s pozitivnim brisom, pa ne prebivata na območju občine Kamnik.

Porast novoodkritih primerov okužb med občani so včeraj zabeležili tudi v občini Domžale, saj je bilo odkritih osem novih primerov, število aktivnih primerov pa se je v domžalski občini dvignilo na 55.

Trije novi primeri okužbe so bili včeraj odkriti tudi v občini Moravče, kjer je trenutno 9 aktivnih primerov, po dva nova primera okužbe sta bila potrjena tudi med občani občin Mengeš in Cerklje, šest primerov je bilo potrjenih v Zagorju ob Savi.

Posamezni primeri novih okužb pa so bili potrjeni tudi med prebivalci občin Lukovica, Vransko, Nazarje ter tudi v občini Luče, kjer je včeraj odkriti oz. potrjeni primer zaenkrat tudi edini, ki so ga od začetka epidemije odkrili oz. potrdili pri občanu omenjene občine.