Naslovnica / NOVICE / Drugi festivalski dan je bil razpet med nahranjenimi konji, električno koruzo in nepravilnimi črkami

Drugi festivalski dan je bil razpet med nahranjenimi konji, električno koruzo in nepravilnimi črkami

Včeraj je Kamfest minil, po besedah nekaterih, “čisto po Kamfestovsko” – pričel se je s sejmom, nadaljeval z otroško predstavo in zaključil s koncerti.

Kljub temu, da festivalski program teče po ustaljenih tirnicah pa to ne pomeni, da so se obiskovalci dolgočasili; daleč od tega. Najmlajši so se danes zabavali v Parku Evropa ob predstavi To ni pika!, kjer so protagonistke črke, ki nosijo zvoke in ustvarjajo zgodbe.

V prostorih Kreativne četrti Barutana si je bilo moč ogledati in otipati  elektrificirano prostorsko postavitev koruznega polja v naravni velikosti, kasneje pa je tam potekala tudi projekcija nagrajenih del Festivala svobodne video produkcije.

Zvečer se je Kamnik ovil v tančico melodij: center mesta je utripal v ritmu alternativne country glasbe skupine Fed Horses, ki so prejšnje leto sodelovali na Emi in balkansko-jazz-funk tonov mlade energične skupine Pantaloons, Zaprice pa so se zibale ob notah stare glasbe iz slovenske Istre izpod rok Cappelle Justinopolitane.

Prav tako se je glasba dveh mladih dam slišala tudi iz Vratarnice, nastop pa je, kljub temu da ni bil del festivalskega programa temveč sta gostinki dogodek organizirali sami, prav prijetno in nevsiljivo dopolnil uradni del Kamfesta.

 

Fotografije: Aleš Romaniuk in www.kamnik.info