Naslovnica / NOVICE / Nasvidenje poletje in kamniški KUL petki

Nasvidenje poletje in kamniški KUL petki

V parku Evropa se je sinoči odvil še zadnji v seriji letošnjih KUL petkov, simpatičnih glasbeno-kulinaričnih poletnih druženj, na katerih so Kamničani in obiskovalci lahko uživali ob glasbi in kulinaričnih dobrotah.

Kamniški poletni Kul petki, ki so občanom v teh čudnih časih časih, kljub preventivnim ukrepom, vsaj nekoliko povrnili občutek nekakšne normalnosti, so v veliki meri dobro deli vsem obiskovalcem, ki so se po dolgem tednu nošenja mask in izogibanja pretesnemu stiku s sočlovekom lahko sprostili in, seveda na zdravi razdalji, spili kakšno pivo s prijatelji ter “pocrkljali” najmlajše s KUL sladicami.

Tudi včeraj so se, še zadnjič v letošnji sezoni, obiskovalcem prireditve na stojnicah ponujale raznorazne jedače in pijače, vse od avtohtonega slovenskega oz. kamniškega piva, pa do slastnih vafljev, eksotičnih špagetov, domačega vina ter do odličnih tajskih praženih rezancev.

Zbrane, ki se nekaj kapelj dežja niso prav nič ustrašili, sta za slovo od poletja zabavala Duo Ajdčao s priredbami znanih slovenskih komadov skupine MI2, Vlada Kreslina in ostalih, manjkalo pa ni niti starih rokerskih pesmi in zabavnih popevk.

Glede na okoliščine lahko rečemo, da so bili letošnji KUL petki uspeh, saj so vsak konec tedna privabili lačne in žejne občane, željne okusnega, uličnega obroka in dobre glasbe – predvsem pa so skupaj s Kamfestom zapolnili nekoliko okrnjen in zaspan poletni utrip Kamnika, kateremu je sapica poletnega koncertnega programa prav dobro dela.