Naslovnica / NOVICE / Festival Kamfest se za letos poslavlja

Festival Kamfest se za letos poslavlja

Včerajšnji večer je bil zadnji izmed letošnjih kamfestovskih dogodkov, ki so obiskovalcem lepšala poletne večere devet dni zapored.

V devetih dneh se je na sedmih prizoriščih odvilo kar preko petdeset dogodkov, ki so zabavali obiskovalce v obliki predstav, delavnic, vodenih razstav, filmskih projekcij in predvsem s koncerti.

Kljub strogim ukrepom ministrstva, ki so določali zelo omejeno število obiskovalcev na posameznem prizorišču oziroma sedišču, aktivnemu izvajanju in pozivanju obiskovalcev na varnostno razdaljo, razkuževanju rok in sedišč ter predvsem nošenju mask – kljub vsemu je letošnji festival potekal brez večjih težav in se zaključil uspešno.

Prav tako kot so se organizatorji in prostovoljci trudili za čim prijetnejšo izkušnjo obiskovalcev so se ti, sicer po nekajdnevnem uvajanju in učenju, tudi sami pričeli truditi in stremeti k čimbolj vestnemu upoštevanju navodil, ki so veljala na prizoriščih.

Včeraj se je torej odvila še zadnja otroška predstava z naslovom Mini cirkus Bufeto v kateri sta klovna spletala prijateljstva, zadnja, ki je zasedla letošnji mestni oder pa je bila skupina Terra POP, ki je zbrane zabavala s pop in rock glasbo v nekoliko drugačni izvedbi, kot so jo morda vajeni. Poleg festivalskega dogajanja, ki je bilo zadnji dan nekoliko okrnjeno, je v Vratarnici včeraj potekal disko, vroče pa ni bilo le na plesišču temveč so bili vroči in slastni tudi hamburgerji.

Letošnji festival Kamfest je bila prav zagotovo čisto nova in posebna izkušnja tako za obiskovalce kakor tudi za organizatorje in vse ostale vpletene, najbrž pa smo občani predvsem veseli, da so prireditelji drzno zagrizli v izziv koronskega festivala in ponovno oživeli poletno zaspan Kamnik.

Fotografije: Aleš Romaniuk, Pina Lenart in www.kamnik.info