Naslovnica / NOVICE / Gasilci PGD Kamniška Bistrica so slavnostno prevzeli novo vozilo

Gasilci PGD Kamniška Bistrica so slavnostno prevzeli novo vozilo

S slavnostno parado in slovesnostjo so gasilci PGD Kamniška Bistrica tudi uradno prevzeli svoje novo gasilsko vozilo – cisterno, na igrišču pri OŠ Stranje, pa so Veseli svatje na plesišče že privabili prve plesalce.

Z veliko povorko, ki je prek Zgornjih Stranj krenila ob 18. uri, in v kateri so sodelovali tako gasilci, kot tudi člani folklorne skupine Kamnik, Mestna godba Kamnik in kamniške mažoretke, se je začela slovesnost ob prevzemu novega vozila Prostovoljnega gasilskega društva Kamniška Bistrica.

Veselica Stranje 1

Veselica Stranje 214

 

Po prihodu slavnostne povorke, ki so jo na njeni poti pričakali in pozdravili številni domačini ter častni gostje na preprosti častni tribuni, se je vse skupaj nadaljevalo s krajšo slovesnostjo, nekaj govori in formalno predajo ključa novega gasilskega vozila ter blagoslovom, seveda pa se gasilci PGD Kamniška Bistrica niso pozabili iskreno zahvaliti tudi vsem donatorjem, sponzorjem in botrom njihovega novega vozila, vse skupaj pa se že nadaljuje z veselico z ansamblom Veseli svatje, ki so na plesišče že privabili prve plesalce.

Veselica Stranje 303

Veselica se je nadaljevala še pozno v noč, oz vse do jutranjih ur, z zagotovostjo pa lahko rečemo, da je lepo uspela, saj so se člani in članice PGD Kamniška Bistrica nanjo zelo dobro pripravili. Poleg bogatega srečelova z lepimi nagradami, so namreč pripravili tudi zanimivo spretnostno igro tolčenja bežečih orehov, še posebej zanimiva, pa je bila ponudba jedi, saj je bilo moč, razen neobhodnih bistriških lulčkov, naročiti tudi jedi izpod peke, kar je svojevrstna zanimivost, ki je ni moč najti ravno na vsaki veselici.

Veselico v Stranjah so s svojim nastopom prijetno popestrile tudi kamniške mažoretke, nenazadnje pa tudi ukradena nevesta, ki  jo prijateljice “ukradle” ženinu z ohceti in jo pripeljale na veselico.

Veselica Stranje 271