Naslovnica / NOVICE / Gordan Ambrožič Malenšek, 11.  januar 1935 – 7. januar 2020

Gordan Ambrožič Malenšek, 11.  januar 1935 – 7. januar 2020

Nekaj dni pred 85. rojstnim dnevom se je za vedno ustavilo srce Gordanu Ambrožiču Malenšku.

Bil je mož, ki je vrsto let pomembno sooblikoval življenje v občini Kamnik.  Osem let je bil med najbolj aktivnimi svetniki občinskega sveta Občine Kamnik,  izvoljen na listi stranke DeSUS. Bil je tudi vodja svetniške skupine. Kamničani ga poznamo kot kulturnika in vsestransko razgledano osebo ter vztrajnega borca za boljše življenje občanov in državljanov. Dokler mu zdravje ni opešalo, ni manjkal na nobeni občinski slovesnosti. Kamničani si ga bomo zagotovo zapomnili tudi po njegovi raziskavi o izginotju znamenite kamniške skulpture Usnjar talec in po zahtevi, da občina poskrbi za repliko izginule skulpture.

Gordan Ambrožič Malenšek

Gordan se je rodil v Ljubljani. Smrt matere kmalu po porodu, bivanje v rejniški družini in navezanost na očima Vida Ambrožiča, pesnika in pisatelja,  je pomembno zaznamovala njegovo življenje. Osnovno šolo je obiskoval na Mirni, kmetijsko srednjo šolo v Ljubljani in ob delu srednjo strojno šolo v Zagrebu. Bil je zaposlen v tovarni šivalnih strojev na Mirni, v Modelitu v Kamniku, v Kmetijski zadrugi v Kamniku, v Združenem  agrokombinatu v Mengšu, kjer je bil obratovodja za mehanizacijo in nato dolga leta vodja oddelka za rezervne dele kmetijskih strojev pri  Agrotehniki v Ljubljani. Bil je pravi proletarec, tudi predsednik sindikata in predsednik disciplinske komisije. Leta 1992 se je upokojil.

Izdal je 5 knjig kronista, pesnika in pisatelja, svojega krušnega očeta Vida Ambrožiča, pri čemer je zbral njegove tekste in pripravil spremno besedilo, in sicer: Vino mladosti se je povrelo (izid knjige leta 1990), Pravljica za odrasle, (izid 8.2.1991 in ponatis 26.6.1991), Žandar med cvetjem in knjigami, (izid 1998), Rože med trnjem (izid 2001) in Glas vpijočega v puščavi (izid 2002).

Gordan Ambrožič Malenšek je zgradil stranko DeSUS v Kamniku in jo vodil 14 let. Bil je  v Nadzornem odboru stranke DeSUS, nato pa je 8 let  predsedoval Nadzornemu odboru občinske organizacije DeSUS. S svojo poštenostjo in z aktivnostmi na kulturnem ter na drugih področjih je pomembno prispeval k njenemu ugledu. Njen član je bil od leta 1997. V letu 2014 je bil prejemnik zlate plakete DeSUS, v letu 2016 pa postal častni član stranke.

Več kot dve desetletji si je prizadeval, da bi starostniki lahko čim dlje dostojno živeli v lastnem domu. Pešajoče fizično zdravje in nezadostna razvitost občinske in državne socialne podpore starostnikom na domu je žal tudi njemu zagrenila starost.

Kamničani, ki smo cenili njegovo iskrenost, zdrav razum in prizadevanja za ohranitev slovenske kulture, ga bomo pogrešali.

Mag. Julijana Bizjak Mlakar

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve