Naslovnica / Črna kronika / Gorski reševalci so rešili zaplezana tujca

Gorski reševalci so rešili zaplezana tujca

Zaplezana tuja planinca so gorski reševalci iz Kamniških planin pripeljali s helikopterjem, na pomoč pa so priskočili tudi planincu, ki ga je obšla slabost na Planini Podvežak.

Danes, nekaj po 14. uri, so bili kamniški gorski reševalci obveščeni, da njihovo pomoč potrebujeta tuja planinca, ki sta se zaplezala na nedostopnem terenu stare in opuščene poti med bivakoma pod Skuto in Grintovcem. Pozivu na pomoč so se odzvali gorski reševalci GRS Kamnik in dežurna posadka GRS s helikopterjem Slovenske vojske, tuja planinca pa sta imela precejšnjo srečo, da je izkušena in vztrajna helikopterska posadka uspela najti luknjo v gostih oblakih, saj je že grozilo, da ju bodo morali gorski reševalci reševati na klasičen način. K sreči je kratkotrajno vremensko okno omogočilo, da so ju s pomočjo vitla reševalci dvignili v helikopter ter ju, živa in zdrava, prepeljali v dolino Kamniške Bistrice.

To pa ni bila edina današnja reševalna akcija na območju Kamniških Alp, saj je helikopter z gorskimi reševalci že kako uro prej posredoval tudi na območju Planine Podvežak, kjer je pomoč potreboval planinec, ki ga je obšla slabost, oboleli pa je bil s helikopterjem prepeljan na zdravljenje v UKC Ljubljana.

 

X