Naslovnica / ŠPORT / Izjemno leto za kegljaško sekcijo Društva upokojencev Kamnik

Izjemno leto za kegljaško sekcijo Društva upokojencev Kamnik

Sredi prejšnjega tedna (18. in 19. septembra) se je na kegljišču v Staničevi ulici za Bežigradom odvijalo državno prvenstvo Kegljaških sekcij. Kegljači DU KAMNIK so nastopili tako v ženski kot moški konkurenci in dosegli velik uspeh. Ženska ekipa je osvojila prvo mesto, moška pa je bila druga.

Že sam nastop na državnem prvenstvu je bil velik dosežek, saj so na tem prvenstvu lahko nastopile le tiste ekipe, ki so zmagale na spomladanskih regijskih prvenstvih. Obema ekipama DU KAMNIK je to uspelo. In še več, DU KAMNIK je edino društvo v Sloveniji, ki je imelo na prvenstvu obe ekipi.

V sredo so igrale ženske. Nastopilo je enajst ekip – zmagovalk regijskih tekmovanj. Ekipo DU KAMNIK so zastopale: Majda Lužar, Lidija Pirman, Tatjana Hace, Štefka Flerin in Nada Lotrič. Dekleta so pokazala izredno borbeno in kvalitetno predstavo. Na zelo zahtevnem kegljišču nobena ni pretirano izstopala. Ravno zelo izenačeni nastopi naših igralk so bili odločilni za končni uspeh in prepričljivo (43 kegljev pred drugo ekipo) osvojeno 1. mesto za DU KAMNIK.

V četrtek so nastopili še moški. V konkurenci je bilo 14 ekip. Ekipo DU KAMNIK so zastopali: Rudi Vidic, Franci Poljanšek, Štefan Flerin, Brane Potočnik in Miro Homar. Tudi fantje so začeli odločno in se borili za vsak kegelj. Ker so nastopili prvi, je bilo čakanje na končno uvrstitev zelo mučno. Šele proti večeru so bili znani izidi. Ekipa DU KAMNIK je zasedla odlično 2. mesto, le en (1) kegelj za zmagovalci in štiri keglje pred tretjeuvrščeno ekipo. Dodatno veselje pa je prineslo še 2. mesto Rudija, ki je dosegel odličnih 581 podrtih kegljev.

Prvo mesto ženske ekipe in drugo mesto moške ekipe DU KAMNIK je le zadnji in najpomembnejši dosežek v letošnjem letu. Kegljaška sekcija pod vodstvom Francija Poljanška dela odlično. To dokazuje tudi osvojeno prvo mesto v Borbenih igrah za leto 2019 in odlično 4. mesto v Občinski trim ligi. Konkurenca za mesta v ekipi je zelo močna, to pa se odraža v kvaliteti, ki je vsako leto boljša.

Tudi letos bo ekipa DU KAMNIK nastopila v Občinski trim ligi. Spet napovedujemo boj za vrh lestvice. Ob tej priložnosti vabimo vse naše člane na ogled tekem in podporo.

Štefan Flerin