Naslovnica / NOVICE / Jahanje bika in nogometni turnir na milnici

Jahanje bika in nogometni turnir na milnici

Članice in člani ŠKD Sela so letos znova priredili nogometni turnir na milnici, da so vse skupaj še dodatno zabelili, pa so organizirali še rodeo oz. tekmovanje v jahanju mehanskega bika.

Prizadevni člani in članice ŠKD Sela, ki vsako leto organizirajo več različnih prireditev, včasih pa s kakim svojim projektom požanjejo tudi svetovno slavo (saj se še spomnite kipa Trumpa, kajne?), so prejšnji vikend pri lovski koči na Sovinji Peči, že drugo leto zapored priredili turnir v nogometu na milnici, obenem pa pripravili še prijetno presenečenje.

Nogometnega turnirja na milnici se je udeležilo devet ekip, na spolzkem nogometnem terenu pa se je najbolje znašla ekipa »Štrudli« iz Sel. Drugo mesto je osvojila zgornjetuhinjska ekipa »Mn drči«, tretje mesto pa si je med milnimi mehurčki priborila malarska ekipa »MK Slikopleskarstvo«.

Četudi je za obilo smeha in dobre volje poskrbelo že samo dričanje po spolzkem nogometnem terenu, pa je še več pozornosti pritegnil skoraj čisto pravi selski rodeo.

Udeleženci turnirja in obiskovalci so se namreč lahko preizkusili tudi v jahanju nemirnega mehanskega bika, ki je s svojega sedla kaj hitro stresel prenekaterega junaka, resnici na ljubo pa je potrebno zapisati, da so več spretnosti pri krotenju bika pokazala dekleta in žene.

 

V medsebojnih izločilnih bojih štirinajstih parov – naprej je šel jahač oz. jahalka, ki se je uspel/a na biku obdržati dlje – so se v finale selskega roda prebile Polona Trebušak, Zoja Pivec in Tijana Hajdinjak, pri krotenju mehanskega bika pa je bila najuspešnejša Polona Trebušak, ki se je na bikovem hrbtu uspela obdržati zgolj sekundo manj od cele minute, kar je bil tudi absolutni rekord tekmovanja.

Zabavno druženje pri lovski koči na Sovinji Peči, na katerem je bilo, kot smo pri prireditvah ŠKD Sela že vajeni, je bilo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo, vsi pa že nestrpno čakamo kaj bodo članice in člani enega izmed najbolj aktivnih društev na Kamniškem, ušpičili v prihodnje.

Uspeli smo namreč izvedeti, da imajo v načrtu še kar nekaj zanimivih in zabavnih projektov.