Naslovnica / ŠPORT / Jakob Jančar je osvojil naslov Mladinskega državnega prvaka v keglanju

Jakob Jančar je osvojil naslov Mladinskega državnega prvaka v keglanju

V nedeljo, 5.3.2017 je na kegljišču v športni dvorani Škofja Loka potekal finale državnega prvenstva za mladince v kombinaciji in posamezno. V finalu državnega prvenstva so tekmovali tudi trije Kamničani: Jakob Jančar, Žan Grm in Andraž Babnik.

V konkurenci 16-ih najboljših mladincev se je na finalu državnega prvenstva odlično izkazal Jakob Jančar, ki je z najboljšim rezultatom dneva (598 podrtih kegljev) osvojil naslov Državnega mladinskega prvaka posamezno. Jakob je letos že osvojil naslov kadetskega državnega prvaka posamezno in v kombinaciji, zdaj pa je dodal zbirki svojih letošnjih uspehov še naslov mladinskega državnega prvaka posamezno. Jakob je v Kombinaciji  osvojil končno 7. mesto.

Dobro sta v finalu mladinskega državnega prvenstva odigrala tudi Žan Grm, ki je končal svoj nastop s 562 podrtimi keglji in na 9. mestu posamezno, v kombinaciji pa je zasedel končno 5. mesto. Andraž Babnik pa je z rezultatom 549 podrtih kegljev osvojil 12. mesto v posamični konkurenci in končno 14. mesto v kombinaciji.

Med mladinkami ni bilo kamniških predstavnic, še najbližje udeležbi v finalu je bila Tamara Pevec, ki je tekmovanje zaključila na 17. mestu.

Bravo fantje in dekleta, velika zahvala pa tudi trenerjem za odlično delo z mladimi.

Peter Jantol