Naslovnica / Napovedi in obvestila / Kam na sindikalni izlet? Na Veliko planino!

Kam na sindikalni izlet? Na Veliko planino!

Če se v podjetju odločate, kam med jesenskimi dnevi na sindikalni izlet, je Velika planina odlična izbira! Za samo 21 EUR/osebo vam ponujamo celodnevni vodeni ogled Velike planine, ki vključuje vozovnico, vodenje z lokalnim vodnikom ter vstopnino v Preskarjev muzej!

Pastirsko naselje velja za eno redkih ohranjenih naselij te velikosti v Evropi ter privablja številne obiskovalce vse dni v letu. Prepoznavno je po svoji tipični arhitekturi, ki predstavlja nekakšen simbol Velike planine. Strehe koč so krite z značilnimi smrekovimi skodlami, ki segajo zelo nizko. V kamniškem koncu pastirsko kočo poimenujejo pastirska bajta ali pastirski stan, smrekovi skodli pa po domače pravijo ‘šinkel’.


Iz doline vas bo na planino odpeljala nihalka, po želji pa boste lahko pot nadaljevali peš ali s sedežnico do najvišje točke, tam pa vas čaka prava pastirska pravljica.

 

Vodeni ogled se začne na spodnji postaji nihalke, kjer vas pričaka vodnik. Nato vas nihalka odpelje na Veliko planino, kjer si boste ogledali bogato arhitekturno dediščino – pastirske koče, Preskarjev muzej, kapelo Marije Snežne, obiskali boste tudi pastirske bajte, iz katerih poleti diši po svežih ajdovih žgancih, kislem mleku in domačem siru. Ogledali si boste tudi naravne znamenitosti, kot je jama Veternca, znana po tem, da v njej še poleti najdemo sneg.

Vozni red nihalke v septembru:

Ponedeljek – četrtek 8:30 – 18:00 (vsake pol ure)
Petek – nedelja, prazniki 8:30 – 18:00 (vsake pol ure)

Sedežnica vsak dan obratuje od 9:00 – 17:30

Celoten vozni red si lahko ogledate na www.velikaplanina.si

Vabljeni na Veliko planino, na svež gorski zrak! 

 

Velika planina d.o.o.