Naslovnica / ŠPORT / Kamniške odbojkarice so doma premagale Luko Koper

Kamniške odbojkarice so doma premagale Luko Koper

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tretjem krogu 1. DOL za ženske v športni dvorani Kamnik premagale Luko Koper s 3:0 (16, 11, 14). Kamničanke prihodnji teden čakajo kar tri preizkušnje, 25. in 26. oktobra bodo v Bratislavi igrale na prvem turnirju srednjeevropske lige, v soboto, 28. oktobra, pa jih čaka še gostovanje v Žirovnici, kjer se bodo pomerile z Zgornjo Gorenjsko.

Calcit Volley – Luka Koper 3:0 (16, 11, 14)

Kamnik – šortna dvorana Kamnik, 100 gledalcev, sodnika: Tomec (Novo mesto), Novak (Dvor).

Calcit Volley: Grudina 8, Peterson, Mihevc 5, Blažič 5, Igličar 15, Mihalinec 7, Zaplotnik , Pogačar 4, Zatkovič 2, Janežič – libero, Jerala, Mijoč 1, Pahor – libero: Gregor Rozman.

Luka Koper: Raič. Kušar – libero, Isanović 5, Radešić – libero, Lucas 6, Đukić 1, Cep, Dodič 3, Haupt, Nedoh, Kocet, Jovič 1, Pešič 5, Kaker 4. Trener Sebastjan Mavrič.

V sredo so se varovanke Gregorja Rozmana po dveh letih spet predstavile kamniškemu občinstvu v prvenstveni tekmi, v zaostali tekmi 1. kroga so premagale Ljubljano, le tri dni pozneje pa so gostile še koprsko ekipo. Koprčanke v letošnji sezoni še niso vpisala zmage, tako pa je ostalo tudi po dvoboju s Kamničankami, ki so zabeležile še tretjo zmago.

Tako kot proti ljubljanski ekipi v sredo, so calcitovke dvoboj z gostjami iz Kopra začele z Evo Pogačar, Pio Blažič, Katjo Mihalinec, Tino Grudino, Katjo Mihevc, Urško Igličar in prosto igralko Majo Pahor. Koprčanke so še vodile s 4:3, z dvema zaporednima asoma Igličarjeve pa so domače odbojkarice na prvi tehnični odmor odšle s tremi točkami prednosti. Z novima dvema asoma, tokrat Katje Mihalinec, je bilo že 11:6 za Calcit Volley, težave s sprejemom pa so se v koprski ekipi nadaljevale do konca niza drugega tehničnega odmora in zaostanka šestih točk. Koprčanke so se calcitovkam še približale na tri točke (15:18), toda po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana in servisih Mihalinčeve, je bilo njihovega odpora hitro konec. Niz je z lastno napako končala Iman Isanović.

Tudi v drugem nizu so bile domače odbojkarice boljše v izvajanju začetnih udarcev, boljše so bile tudi v bloku in po treh zaporednih točkah kapetanke Urške Igličar so povedle s 3:0, na njej servis pa 11:4. Ob drugem tehničnem odmoru so z asoma Tine Grudine gostjam pobegnile za devet točk, po njenem tretjem in četrtnem zaporednem že za enajst (18:7). Za vodstvo z 2:0 v nizih je z blokom poskrbela Grudina.

Kamničanke so tudi tretji niz nadaljevale z zavzeto igro, dobrim servisom in učinkovitim napadom. Do prvega tehničnega odmora so si priigrale visokih sedem točk prednosti, vendar se Koprčanke niso predale. Z dvema zaporednima uspešnima napadoma Dajane Lucas so se domači ekipi približale na dve točki zaostanka (9:11), po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana pa je bil njihov odpor dokončno strt. Kamničanke na servis Igličarjeve dosegle kar sedem zaporednih točk, visoko vodstvo pa so zadržale do konca. Zadnjo točko na tekmi je dosegla Eva Zatković.

Izjavi po tekmi:

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Spodbudno je, da stopnjujemo svojo igro s tekme na tekmo, kar je v tem trenutku tudi najbolj pomembno. Skozi vso tekmo smo držali sprejem, seveda pa se da vedno igrati še bolje in k temu tudi težimo.«

Sebastjan Mavrič, trener Luke Kopra: »Na sprejemu imamo težave že od začetka sezone, naredili pa smo tudi vse preveč napak na svoji servis. Tu in tam imamo težave s postavitvijo na igrišču, kar se sicer počasi izboljšuje, vendar je pred nami še veliko dela. Veliko igralk je še lani igralo v drugi, na drugi strani imajo Kamničanke v svoji ekipi igralke, ki so osvajale kolajne na evropskem in svetovnem prvenstvu, to pa se na koncu seveda pozna.«

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Matej Klanšek Velej