Naslovnica / ŠPORT / Kamniški odbojkarji in odbojkarice bodo uvodne tekme nove sezone odigrali doma
Veselje ob osvojitvi pokala leta 2015.

Kamniški odbojkarji in odbojkarice bodo uvodne tekme nove sezone odigrali doma

V prostorih Odbojkarske zveze Slovenije je včeraj potekal žreb v obeh 1. DOL za sezono 2015/16. Aktualne državne prvakinje, odbojkarice Calcita Volleyballa, bodo v prvem krogu, 10. oktobra, doma igrale z Braslovčami, medtem ko bodo kamniški odbojkarji, prav tako v svoji dvorani, teden dni prej igrali s Šempetrom. 

Kamničanke, ki bodo, tako kot Mariborčanke, v novi sezoni v državnem prvenstvu igrale že v rednem delu prvenstva – lani sta se obe ekipi tekmovanju pridružili šele v četrtfinalu končnice -, bodo v prvem krogu gostile ekipo Braslovč. Prvi letošnji derbi z Novo KBM Branikom bodo varovanke Gašperja Ribiča igrale v osmem krogu, 14. novembra, prav tako v svoji dvorani. V prvi ženski ligi bodo v novi sezoni novinke le odbojkarice Zgornje Gorenjske, ki se tako po letu dni vračajo na prvoligaško sceno. Izpadla je ekipa Kostmann Slovenj Gradec.

Pred svojimi navijači bodo letošnjo sezono teden dni pred odbojkaricami, začeli tudi odbojkarji Calcit Volleyballa. V uvodnem krogu jim je žreb namenil novinca v ligi, Sip Šempeter, že teden dni pozneje pa bodo gostili državnega prvaka, ACH Volley. Med najboljše slovenske klube se je v moški konkurenci uspelo vrniti Sipu Šempetru, ki je v dodatnih kvalifikacijah premagal Go Volley, prvič pa se bo v najmočnejši slovenski odbojkarski ligi predstavila Žirovnica, ki je lani slavila v 2. DOL. Ob Go Volleyju se je od prvoligaške scene poslovil še Šoštanj Topolšica.

V obeh 1. DOL bo v rednem delu tekmovanja nastopalo po deset ekip po dvokrožnem sistemu. Najboljših šest bo nato igralo v modri skupini, ekipe od sedmega do desetega mesta pa v zeleni skupini. Prva in druga ekipa v zeleni skupini se bosta v nadaljevanju prvenstva pridružili ekipam, ki bodo igrale v modri skupini v četrtfinalu končnice. V četrtfinalu in polfinalu končnice bodo ekipe igrale na dve zmagi, v finalu, ki se bo začel 4. maja, morebitni peti tekmi bosta na sporedu 18. maja, pa na tri zmage.

V letošnji sezoni bo imel Calcit Volleyball oba svoja predstavnika tudi v drugoligaški konkurenci. Ženski drugi ekipi, ki bo v 2. DOL – zahod 2, v prvem krogu, 17. oktobra, gostila ekipo Volleyball Ljubljana, so se po lanskem prvem mestu v 3. DOL – zahod pridružili tudi odbojkarji Calcit Volleyballa II. Tako kot dekleta, bodo tudi fantje svojo prvo tekmo igrali na domačem igrišču, pomerili pa se bodo z Brezovico.

Letošnja odbojkarska sezona se bo sicer začela s tekmami prvega kroga pokala Slovenije. Tekme bodo na sporedu 19. septembra, znana pa sta tudi datuma obeh zaključnih turnirjev. Ženski bo na sporedu 8. in 9. januarja, moški pa od 9. in 10. januarja.

 Spored tekem v 1. DOL ženske:

http://www.odbojka.si/tekmovanja2015/2015_dol/2015_1Z_razpored

Spored tekem v 1. DOL moški:

http://www.odbojka.si/tekmovanja2015/2015_dol/2015_1M_razpored

Spored tekem v 2. DOL ženske – zahod:

http://www.odbojka.si/tekmovanja2015/2015_dol/2015_2ZZ_razpored

Spored tekem v 2. DOL moški:

http://www.odbojka.si/tekmovanja2015/2015_dol/2015_2M_razpored