Naslovnica / ŠPORT / Kamniški odbojkarji so po dobrem začetku v Kanalu doživeli poraz

Kamniški odbojkarji so po dobrem začetku v Kanalu doživeli poraz

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 15. kroga 1. DOL za moške v Kanalu izgubili z domačo ekipo Salonit Anhovo z 1:3 (17, -22, -21, -23). V sredo, 13. februarja, bodo v povratni četrtfinalni tekmi pokala Challenge ob 20 uri gostili Vero Volley Monzo, dva dni pozneje pa bodo v 16. krogu domačega prvenstva doma igrali še s Črnučami.

Salonit Anhovo – Calcit Volley  3:1 (-17, 22, 21, 23)

Kanal – Športna dvorana Kanal, gledalcev 200, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Kern (Radovljica).

Salonit Anhovo: Živanović, Česnik 2, Šarić (L), Nanut, Karnel 3, Basaneže 9, Kavčič 1, Čabarkapa 4, Peterlin 21, Kovačič, Tomić 8, Vrtovec. Trener: Igor Šimunčić.

Calcit Volley: Pereira, Hribar (L), Golob (L), Jereb, Ratek, Vidmar11, Babkov 23,Štalekar, Kvas, Lakner 10, Kotnik 3, Štembergar Zupan 13, Ivković 2, Lazar 3. Trener: Aleš Hribar.

Kamniški odbojkarji, ki so v sredo doma izgubili z zagrebško Mladostjo, so odločno krenili v derbi 15. kroga 1. DOL za moške, prepričljivo dobili uvodni niz, v nadaljevanju pa so dovolili Kanalcem, da so se razigrali in prišli do pomembnih treh točk. Tri kroge pred koncem rednega dela državnega prvenstva imajo ob Calcit Volleyju po 32 točk tudi Salonit Anhovo in Maribor, tako da se obeta ogorčen boj za drugo mesto.

Na začetku prvega niza so Kamničani z blokoma Luke Lazarja in Dmitrija Babkova domačinom pobegnili za štiri točke (4:0) in šele po polminutnem odmoru so Kanalci za nekaj časa zaustavili njihov nalet. Toda po novem bloku, spet je bil v tem elementu igre uspešen Babkov, so kamniški odbojkarji povedli s 13:8, z dvema uspešnima napadoma Andreja Štembergar Zupana in blokom Primoža Vidmarja pa je bil uvodni niz praktično odločen, saj je bilo že 19:12 za Calcit Volley.  Za prvo zaključno žogo je z asom poskrbel Jure Lakner, po napaki domače ekipe, deseti v prvem nizu, pa je bil niz tudi končan.

Tudi v drugem nizu so kanalski odbojkarji naredili veliko število napak, osem, a so se jim z devetimi »pridružili« tudi Kamničani. Toda zato so bili Kanalci veliko bolj uspešni v bloku, predvsem to velja za Gregorja Basaneža, ki je trikrat zaustavil kamniške napadalce, še trikrat pa so bili uspešni njegovi soigralci. Do 14. točke sta bili ekipi izenačeni, vendar so z blokom Basaneža domačini prišli do štirih točk prednosti (19:15). Kamničani so se domačinom še približali na dve točki zaostanka, a je Dalibor Tomić izkoristil drugo zaključno žogo za izenačenje v nizih.

V tretjem nizu so Kamničani nadaljevali s številnimi lastnimi napakami, naredili so jih kar deset, pomagala pa jim ni niti učinkovita igra Babkova, ki je dosegel osem točk. Podobno kot v drugem nizu so Kanalci do odločilne prednosti prišil po izenačenju na 15. točki, saj so s tremi zaporednimi gostom pobegnili za tri točke (18:15), zahvaljujoč tudi lastnim napakam Kamničanov pa so prišli do vodstva z 2:1 v nizih.

Čeprav so v četrtem nizu Kanalci sredi niza z dvema zaporednima asoma Ireneja Karnela vodili že s 14:8, šest točk prednosti pa so imeli tudi po bloku Matica Vrtovca (22:16),so vse do zadnje točke trepetali za zmago. S točko Babkova so se jim Kamničani v sami končnici približali le na točko zaostanka (22:23). Varovanci Aleša Hribarja so ubranili tudi eno zaključno žogo, vendar je nato njihov servis končal v avtu, tako da so se treh točk veselili odbojkarji Salonit Anhova.

Izjava po tekmi

Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »Tekmo smo začeli dobro, boljši smo bili v vseh elementih igre, v nadaljevanju tekme pa se je naša igra začela ‘razpadati’. Verjetno je to tudi davek velikega števila tekem v zadnjem obdobju, saj smo z ACH Volleyjem odigrali še enkrat toliko tekem, kot naši nasprotniki v slovenski ligi. Že če bi bili v polni zasedbi, bi se to moralo poznati na utrujenosti naših igralcev, z vsemi temi težavami pa je to še toliko bolj izrazito. Ni kaj, Salonit je zmagal zasluženo.«

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec