Naslovnica / ŠPORT / Kamniški odbojkarji so se morali za zmago v Murski Soboti kar pošteno potruditi

Kamniški odbojkarji so se morali za zmago v Murski Soboti kar pošteno potruditi

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi četrtega kroga 1. DOL za moške v Murski Soboti premagali domačo Panvito Pomgrad s 3:1 (-21, 16, 20, 23). Že jutri čaka Kamničane nova preizkušnja, in sicer bodo v zadnji tekmi rednega dela srednjeevropske lige gostili zagrebško Mladost. Tekma se bo začela ob 20. uri, v domačem prvenstvu pa bodo spet igrali v sredo, 26. februarja, ko bodo doma igrali s Salonitom.

Panvita Pomgrad – Calcit Volley    1: 3 (21, -16, -20, -23)

Murska Sobora – Dvorana OŠ 1, gledalcev 100, sodnika: Seifried, Miklošič (oba Maribor).

Panvita Pomgrad: Vori, Novak (L), Vinkovič 2, Drvarič 2, Ražnatović 11, Vrabl (L), Pulko 17, Grabar, Bedrač 5, Marovt 7, Plesec 4, Rojnik 7. Trener: Aleš Hribar

Calcit Volley: Pereira, Hribar (L), Bregar, Koncilja 7, Mihalj 2, Hebda 23, Yordanov 17, Planinc, Lakner, Brulec 5, Kvas, Kotnik 10, Štembergar Zupan, Rotar (L). Trener: Gašper Ribič.

Kamničani so modro skupino začeli z zmagama v Kanalu in Novem mestu, vendar z igro niso ravno blesteli, Sobočani pa so po domači zmagi na Krko in porazu z Mariborom v prejšnjem krogu v gosteh premagali Salonit Anhovo. Čeprav so domačini pod vodstvom Aleša Hribarja, ki je še lani vodil Calcit Volley, dobili uvodni niz, so v nadaljevanju tekme gostje le zaigrali bolje, predvsem na servisu in v bloku, v napadu pa sta svoje opravila Milosz Hebda in Boyan Yordanov.

Čeprav so slovenski podprvaki po asu Milosza Hebde povedli s 4:1, so varovanci Aleša Hribarja izid hitro izenačili. S serijo dobrih servisov in ob razpoloženem Zlatku Pulku so Sobočani gostom pobegnili za dve točki (12:10), z blokom Uroša Drvariča za tri in napadu Žana Bedrača za štiri (18:!4). Šele po drugem polminutnem odmoru so se Kamničani le prebudili, popravili so svoj servis, v napadu se je razigral Milosz Hebda, ki je na 19. točki izid spet izenačil. Toda končnica je minila v znamenju domače ekipe, ki je na servis Žana Bedrača in napaki Kamničanov prišla do štirih zaključnih žog. Sobočani so po novi napaki gostov izkoristili drugo.

Po izgubljenem nizu so se odbojkarji iz Kamnika le prebudili, čeprav sta bili ekipi do devete točke še skupaj. Soboška ekipa je po napadu Vasje Plesca izid na deveti točki še izenačila, toda po asu Jana Brulca so Kamničani prvič prišli do treh točk prednosti (12:9). Z dvema zaporednima napadoma Maria Koncilje so varovanci Gašperja Ribiča Sobočanom pobegnili za sedem točk (18:11). Ko je bil v napadu še enkrat več uspešen Hebda, je bilo že 21:13, prav Poljak v vrstah Calcit Volleyja pa je tudi končal drugi niz.

V tretjem nizu so gostje z napadom Yordanova povedli z 11:6, svoje prednosti pa niso več izpustili iz rok. Domači trener je sicer skušal priti do preobrata s polminutnim odmorom in menjavami, vendar so bili Kamničani dovolj zbrani, da so prednost štirih oziroma petih točk ohranili do konca niza, ki se je končal z napadom Domna Kotnika.

V četrtem nizu so gostje z asom Hebde domačinom pobegnili za tri točke (4:7), le nekaj trenutkov kasneje je bilo na semaforju že 10:15 za goste. Vendar se soboški odbojkarji niso predali, pred vstopom v končnico so se gostom približali na dve točki zaostanka (19:21), toda po dveh napadih Hebde in Yordanova so Kamničani spet prišli do večje prednosti (23:19). A jim tudi to še ni zagotavljalo zmage, kajti na servis Nikole Ražnatovića je Panvita po kar treh lastnih napakah Calcita izid na 23. točki izenačila. Do popolnega preobrata pa le ni prišlo, kajti naslednji servis Ražnatovića je končal v avtu, zato pa je Ivan Mihalj s svojim asom na tekmi potrdil nove tri točke kamniške ekipe.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Ne smemo si dovoliti takšnih padcev v igri, kot smo si ga v prvem nizu in v končnici četrtega, ko smo vodili s 23:19, imeli dve lahki žogi v zraku, ki ju nismo zaključili. Zadovoljen sem z igro v drugem in tretjem nizu, oba smo odigrali dobro, tako kot smo minuli teden tudi trenirali. Žal v določenih trenutkih tekme sami sebe zaustavimo in namesto, da bi svojo prednost povečali, dovolimo nasprotniku, da se nam približa. Želim si, da bi končno od prve do zadnje točke igrali na visoki ravni, brez nihanj. To bomo skušali narediti že na jutrišnji tekmi z Mladostjo, ki bo manjši test pred zaključnim turnirjem srednjeevropske lige v Zwettlu, ko bo prav tako treba v dveh dneh odigrati dve dobri tekmi.«

Miha Štamcar