Naslovnica / ŠPORT / Kamniški odbojkarji so se tokrat iz Murske Sobote vrnili s pomembno zmago

Kamniški odbojkarji so se tokrat iz Murske Sobote vrnili s pomembno zmago

Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi četrtfinalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige za moške v Murski Soboti premagali domačo Panvito Pomgrad s 3:1 (23, 18, -22, -12). Druga tekma bo na sporedu v soboto, 13. marca, ob 20. uri v kamniški športni dvorani. Ekipi v četrtfinalu končnice igrata na dve zmagi.

Panvita Pomgrad – Calcit Volley   1:3 (-23, -18, 22, -12)

Murska Sobota – Dvorana OŠ I, brez gledalcev, sodnika: Vrenko, Ortl.

Panvita Pomgrad: Ražnatović 10, Potočnik, Vori (L), Vinkovič, Drvarič 1, Vrabl (L), Radović 4, Rojnik 6, Flisar, Lakner 10, Novak, Bedrač, Djordjevič-Kamenik 16, Grabnar. Trener: Dejan Fujs.

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purič 1, Kosmina, Gasparini 16, Hebda 20, Klobučar 12, Jerončič, Brulec 4, Beravs, Štalekar 9, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

Pred natanko 18 dnevi so se v Murski Soboti v zadnjem medsebojnem obračunu zmage nekoliko nepričakovano veselili soboški odbojkarji, ki so si z njo zagotovili neposredno uvrstitev v četrtfinale končnice in se na ta način izognili osmine finala. Na drugi strani so Kamničani navkljub porazu ostali na tretjem mestu, hkrati pa je bil to zanje zadnji opomin pred najpomembnejšimi tekmami sezone. Na prvi četrtfinalni tekmi končnice svojo nalogo opravili zadovoljivo, boljši so bili v vseh elementih igre, v četrtem nizu pa so tudi popolnoma nadigrali domačo ekipo.

V prvem nizu sta bili ekipi do sedme točke še skupaj, z asom Jana Brulca pa so Kamničani prvi prišli do treh točk prednosti (10:7). Tudi po polminutnem odmoru Sobočani še niso vzpostavili ravnotežja na igrišču, kajti po dveh zaporednih blokih Saše Štalekarja in napadu Jana Klobučarja je bilo že 13:7 za goste iz Kamnika. Pri izidu 9:15 je domači trener Dejan Fujs vzel še svoj drugi polminutni odmor. Jakob Rojnik je naprej prepolovil zaostanek (15:18), nekaj zatem pa sta bili le še dve točki prednosti za goste (18:20). Ko so po dveh lastnih napakah domačih odbojkarjev Kamničani pobegnili na 23:19, se jim je obetala nekoliko mirnejša končnica. Vendar tako niso razmišljali v domači ekipi, ki so po napaki gostov prišli na točko zaostanka (22:23). Da ni prišlo do preobrata, je poskrbel Milosz Hebda, ki je bil zaslužen za prvo kamniško zaključno žogo za vodstvo z 1:0 v nizih, nato pa je še izkoristil drugo.

Varovanci Gregorja Jerončiča so bolje začeli drugi niz, saj so povedli s 6:3, po bloku Štalekarja z 10:6, po asu Jana Brulca in lastni napaki soboških odbojkarjev pa že s 15:7. Vodili so tudi še z 18:10, a so se jim Sobočani z blokom Alena Djordjeviča Kamnika približali na štiri točke zaostanka (14:18). Za polminutni odmor se je tokrat odločil Gregor Jerončič, po njem pa so Kamničani spet uredili svoje vrste, povedli z 21:15 in niz mirno pripeljali do konca. Niz se je končal z lastno napako soboške ekipe.

V tretjem nizu sta se ekipi do dvanajste točke menjavali v vodstvu, z dvema zaporednima pa so Sobočani kot prvi prišli do dveh točk prednosti (14:12). Tokrat se je prvi za polminutni odmor odločil gostujoči trener Gregor Jerončič, po njem pa je Gasparini izid izenačil. Toda po bloku Nikole Ražnatovića so Kamničani spet zaostajali za dve točki (15:17). Čeprav so preko Hebde izid že na 17. točki spet izenačili, je Jure Lakner z asom poskrbel za novih plus dva Sobočanov (19:17), zaostanka pa gostje niso več ulovili. Še več, Lakner je z novim blokom poskrbel za tri zaključne soboške žoge, drugo je izkoristil Jakob Rojnik.

S točko Gasparinija so Kamničani v četrtem nizu domačinom pobegnili za štiri točke (4:0), tako da je moral Dejan Fujs že zelo hitro poseči po polminutnem odmoru. Toda tudi po njem je Brulec izvajal še dva začetna udarca, saj je Štalekar z blokom zaustavil domače napadalce, Fujs pa je vzel še svoj drugi polminutni odmor. Ko so na servis Gasparinija kamniški odbojkarji pobegnili že za deset točk (13:3), zadnjo je z asom dosegel prav njihov kapetan, je bila prva zmaga v četrtfinalu končnice še korak bližje. S porazom so se sprijaznili tudi Sobočani, ki bodo svojo priložnost tako iskali v Kamniku, zadnjo točko na tekmi pa je dosegel Hebda.

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec