Naslovnica / Črna kronika / Kamniški policisti prijeli 22-letnega razpečevalca droge

Kamniški policisti prijeli 22-letnega razpečevalca droge

Policisti so v nedeljo prijeli 22-letnega Kamničana, ki je imel pri sebi več zavitkov alu folije v kateri je imel konopljo, ki je bila najverjetneje pripravljena za preprodajo, saj so pri hišni preiskavi našli še več droge in tudi tehtnico.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so kamniški policisti so v nedeljo, 16. 10. 2016, so za nujno potreben čas odvzeli prostost 22-letnemu Kamničanu, in sicer zaradi suma posesti prepovedane droge.

Pri njem so namreč našli 8 zavitkov alu folije s prepovedano drogo konopljo rastlino in manjšo vrečko v kateri so bili vršički konoplje, v skupni teži okrog 100 gramov.

Na podlagi odredbe sodišča so policisti pri 22-letniku policisti opravili hišno preiskavo, ter med preiskavo zasegli še tri alu zavitke s prepovedano drogo konopljo rastlino in tehtnico.

Po prenehanju razlogov za odvzem prostosti so policisti osumljencu pridržanje odpravili, zoper njega pa sledi kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po členu 186/I KZ–1C.

Konoplji pripisujejo tudi številne zdravilne lastnosti, vendar je bolj malo verjetno, da so policisti prijeli “zdravilca”, kajti 22-letnik je bil v preteklosti že obravnavan za prekrške v povezavi s prepovedanimi drogami, medtem ko za tovrstna kazniva dejanja povezana s prekupčevanjem še ni bil obravnavan.

Fotografije: Policijska postaja Kamnik

X