Naslovnica / NOVICE / Kamniško drsališče je že odprto

Kamniško drsališče je že odprto

Odprtje kamniškega drsališča je že prvi večer privabilo precejšnje število ljubiteljev drsanja, kar je dober obet tega, da bo drsališče, ki je letos pokrito in na novi lokaciji, tudi letos dobro obiskano.

Letos kamniško drsališče prinaša kar dve novosti. Prva je ta, da je drsališče pokrito, tako da ljubiteljev drsanja pri njihovih užitkih ne bodo motile niti padavine, ki so lani pošteno okrnile oz. motile drsalno sezono, druga novost pa je nova lokacija drsališča, ki se letos, namesto na Glavnem trgu, nahaja na parkirišču za Frančiškanskim samostanom. Sodeč po obisku prvega dne sta obe uvedeni novosti dobrodošli, saj je drsališče letos lahko nekoliko večje ter, ker ga ne moti fontana, tudi bolj varno, več prostora pa imajo tako drsalci, kot njihovi spremljevalci, ki se lahko zatečejo v zavetje gostinskega šotora.

drsanje1

Krajšo slovesnost od odprtju drsališča je, na drsalkah, vodila simpatična Oriana Girotto, nekaj besed ob odprtju sta spregovorila v.d. direktorja Zavoda za šport in turizem Franci Kramar ter župan Marjan Šarec, pevski zbor OŠ Toma Brejca je zapel nekaj božično obarvanih pesmi, sezono drsanja pa sta odprla gosta, umetnostna drsalca Živa Držaj-Bonač in Janez Bonač, ki uspešno nastopata tudi na tekmovanjih odraslih drsalcev.

 

Razen že omenjenih novosti je na drsališču letos poskrbljeno tudi za drsalne začetnike, saj bo organizirana šola drsanja, najmlajšim drsalcem pa so v pomoč tudi drsalni medvedki, ki jim bodo olajšali prve stike z ledeno ploskvijo. Na drsališču, ki bo odprto tudi še v času šolskih počitnic, pa naj bi se odvijale tudi številne druge prireditve oz. animacije, ki bodo popestrile dogajanje.

P1090183

Drsališče bo odprto vse do 1. marca, in sicer vsak dan od 10-ih dopoldan, do 21-ih, medtem ko bodo večerne ure od 21-ih-22h namenjene hokejistom in organiziranim skupinam.

Če bi se radi tudi sami preizkusili v drsanju, pa nimate opreme, to ne predstavlja nobene težave, saj si je vso potrebno opremo moč izposoditi tudi na drsališču, ne samo za drsanje, ampak tudi za hokej.