Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Prva moška ekipa je premagala prvaka Konstruktor v Mariboru

Kegljanje: Prva moška ekipa je premagala prvaka Konstruktor v Mariboru

S tekmami 2. kroga se je včeraj in danes nadaljevalo ligaško tekmovanje v državnih ligah. Obe prvi ekipi in druga ženska so gostovale, medtem ko sta druga in tretja moška ekipa igrali doma. Razen ženske druge ekipe, ki je tesno izgubila v Kočevju, so ostale ekipe zmagale.

Prva moška ekipa je gostovala v Mariboru pri aktualnem državnem prvaku Konstruktor. Čeprav so na pot odšli brez Petra Jantola, so potihoma upali, da lahko presenetijo. Zaradi okvare ene od stez so na sicer šeststeznem kegljišču tekmo odigrali na štirih stezah. Za Calcit sta tekmo odprla Matej Turk in Gašper Burkeljca. Matej je začel zelo zadržano, nato pa stopnjeval svojo igro in na koncu s 587 podrtimi keglji osvojil točko. Gašper (558) je prva dva seta odigral zelo dobro in pri 2:0 v setih napravil neulovljivo razliko proti nenavadno slabemu Timiju Jurančiču. Tako je Calcit presenetljivo povedel z 2:0 in razliko v kegljih +68. V drugem bloku sta nato nastopila Jakob Jančar in Marko Oman. Mladi Jakob je po daljši odsotnosti spet dobil priložnost v 1. ekipi Calcita. Toda tokrat ni šlo po željah Kamničanov. Oba sta izgubila prva dva seta, Marko (546) tudi tretjega in točka je bila izgubljena.

Jakob je tretji set sicer dobil, a v zadnjem ni uspel nadoknaditi zaostanka in bilo je 2:2, a še vedno +25 za Calcit. V odločilnem tretjem bloku sta se v boj podala Igor Zamljen in Damjan Hafnar. Že v prvem setu se je začela prava drama. Domačin Kragelj je namreč podrl kar 179 kegljev! Damjan je sicer dobil 1. set za 12 kegljev, a razlika v kegljih se je prevesila na domačo stran za 18 kegljev. V nadaljevanju je Igor (547 podrtih kegljev) precej popravil svojo igro in ni dodatno izgubljal, medtem, ko je Damjan pridno večal razliko proti povsem razglašenemu reprezentantu Sajku in s 550 podrtimi keglji prinesel Calcitu odločilno točko in razliko v kegljih. Bilo je 5:3 in +21 kegljev za Calcit.

Prva ženska ekipa je gostovala v Pivki pri istoimenskem klubu. Njihov edini cilj je bila zmaga. Začeli sta Tamara Pevec in Lea Drnovšek. Začeli sta odločno, ter obe povedli z 2:0, nato pa prednost obdržali do konca in osvojili prvi točki za Calcit. Tamara je podrla 547 kegljev, Lea pa 551. Zatem sta na sceno stopili Tea Repnik in Irena Koprivc. Tea je igrala zelo dobro, a je žal naletela na enakovredno nasprotnico. Ogorčen boj je trajal vse do zadnjega seta, ko je Tea (575) zaostala v igri na polno, kar ji v igri na čiščenje ni uspelo nadoknaditi. Irena je tokrat igrala precej pod svojimi zmožnostmi, a je na koncu le strla odpor nasprotnice in osvojila tretjo točko za Calcit. Kot zadnji sta za naše nastopili Tadeja Kokalj in Noemi Živković. Za nasprotnici sta imeli reprezentantki mlajših članic Slovenije Iris Zoran in Natašo Radić. Tadeja je že v prvih dveh setih zlomila odpor nasprotnice, na koncu pa  z najboljšim rezultatom tekme, 597 podrtih kegljev osvojila točko. Noemi (571) je začela slabo, izgubila prva dva seta, nato pa z odličnim nadaljevanjem lovila nasprotnico, a ji je vsega 4 keglje zmanjkalo za ekipno točko. Torej lepa zmaga s 6:2 za Calcit.

Druga ženska ekipa je odšla na težko gostovanje v Kočevje. Na ta kraj nimajo veliko lepih spominov in tudi tokrat jim ni šlo dobro. V prvem bloku sta nastopili Lidija Pirman in Nika Progar. Lidija je začela odlično in povedla po dveh setih, nato pa nesrečno izgubila tretji set, v zadnjem tudi ni šlo in je s 532 podrtimi keglji izgubila. Nika proti veliko boljši nasprotnici ni imela možnosti in bilo je 0:2 ter -104 keglje. V drugem bloku sta nato nastopili Štefka Flerin in Ljuba Babnik. Obe sta začeli zelo slabo. Štefka se je v nadaljevanju našla in s 495 podrtimi keglji osvojila točko, Ljubi pa to ni uspelo in je izgubila. Po 1:3 in zaostanku 140 kegljev je bilo upanja na zmago konec. V tretjem bloku sta reševali, ker se je še dalo Tatjana Hace in Marija Ravnikar (510). Obema je uspelo osvojiti točko, a žal je bil zaostanek v podrtih kegljih prevelik. Tako je domačim pripadla zmaga s 5:3.

Druga moška ekipa je doma gostila prvo ekipo KI Škofja Loka, ki ni skrivala ambicij po zmagi. Toda domači, ki samozavestno merijo na 1. mesto, so imeli drugačne račune. Vodja ekipe Uroš Poljanšek je prve na steze poslal Matica in Andraža Babnika, ter Miho Uršiča. Matic in Miha sta odlično začela in že po dveh setih priigrala odločilno prednost, nato pa le še dokončala delo. Matic je podrl 540 kegljev, Miha pa 552. Andraž se je hrabro boril z nasprotnikom, ki je začel odlično, a je naš sveži očka razliko hitro nadoknadil. Toda zaostajal je z 1:2 v setih.  V odločilnem setu je bilo napeto vse do zadnjih lučajev. Žal je bil Andraž (558) za tri keglje »prekratek« in je izgubil točko. Bilo je 2:1 za Calcit in +109 kegljev. V odločilnem bloku so za Calcit nastopili Rok Jantol, Štefan Flerin in Franci Grubar. V prvem setu smo videli neverjeten prizor. Dva od nasprotnih igralcev sta podrla prek 160 kegljev, veh šest pa povprečno  154 kegljev! Obetal se je ogorčen boj za zmago, a se je kmalu pokazalo, da zmaga domačih ni ogrožena. Franci je s 593 podrtimi keglji gladko premagal tekmeca, Rok  pa svojemu nasprotniku ni oddal niti enega seta. Poleg tega je z odlično igro v zadnjih dveh setih podrl skupno 602 keglja in postavil svoj ligaški rekord! Štefan je igral solidno, podrl 551 kegljev, a na koncu moral priznati poraz. 6:2 za Calcit.

V prvi tekmi popoldneva se je tretja moška prav tako gostila igralce KI Škofja Loka, le da drugo ekipo. Pričakovali so zanesljivo zmago, kar se je na koncu tudi zgodilo. Tekmo so začeli Tone Klemenc, Mirjan Mlinarič in Branko Progar. Mirjan je podrl odličnih 563 kegljev in prepričljivo osvojil točko, medtem ko sta se Branko in Tone dodobra namučila. Branko je s 510 podrtimi keglji uspel zmagati, Tone (506) pa je izgubil. 2:1 za Calcit in +69 kegljev. Nato so na steze prišli Pavel Serša, Marjan Dolinšek in Rudolf Vidic. Rudolf (559) in Marjan (565) nista oddala niti točke, Pavle (531) pa je v zadnjem metu odločil dvoboj v svoj prid za en kegelj. 7:1 za Calcit.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani KK Kamnik, na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije, posnetke domačih tekem pa tudi na  YT kanalu (kkcalcit kamnik).

 Štefan Flerin