Naslovnica / Dogodek / Božična zgodba s Prifarskimi muzikanti

Božična zgodba s Prifarskimi muzikanti

https://www.kamnik.info/wp-content/uploads/2014/12/jaslice-snovik1-620x330.jpgMesec december je tu in člani Turističnega društva Tuhinj se že pripravljamo na zadnjo večjo prireditev društva v tem letu. Letos prirejamo že desete, jubilejne jaslice, zato smo prireditev obogatili z odmevnejšo, prepoznano skupino.

Prireditev: Božična zgodba s Prifarskimi muzikanti
Datum: 20. 12. 2015 ob 17. uri
Prizorišče: Bizjakove doline pri Termah Snovik
Informacije: Turistično društvo Tuhinjska dolina
Telefon: 041 633 779

PRIFARSKI MUZIKANTI
Prifarski muzikanti so skupina, ki je svojo glasbeno pot začela l. 1988 pri Fari v Kostelu. S pesmijo in vižami ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, v zadnjih letih pa so svoj glasbeni nabor opazno razširili. Slišimo jih peti zimzelene melodije, pesmi dalmatinskih klap, domače in tuje popevke in tudi ljudske pesmi drugih narodov.

prifarski muzikanti bozicPoseben zvok dajejo skupini tamburaški instrumenti, violina, harmonika in druga tradicionalna glasbila. Odlikuje jih štiriglasno petje, glasbeni kritiki pa jih uvrščajo med najboljše etno skupine na Slovenskem.

Prifarski muzikanti so: Mitja Ferenc na berdi, kitari in bas kitari (drugi tenor), Valentin Južnič na bisernici (prvi bas), Martin Marinč na diatonični harmoniki (drugi bas), Toni Obranovič tudi na klavirski harmoniki (prvi tenor), Uroš Obranovič na bugariji (prvi tenor), Jernej Pečak na violini (drugi tenor) in Brane Počkar na braču (prvi bas).

Največji uspeh Prifarcev je gotovo ta, da na glasbenih odrih kot skupina stojijo že 27 let. Res da je bilo v tem času izvedenih nekaj kadrovskih sprememb, ampak jedro skupine, doma od Fare v Kostelu, je ostalo.