December 2015

ned20dec17:00Božična zgodba s Prifarskimi muzikanti17:00 Terme Snovik

Čas

(Nedelja) 17:00

Lokacija

Terme Snovik

Snovik 7, 1219 Laze v Tuhinju

Podrobnosti

https://www.kamnik.info/wp-content/uploads/2014/12/jaslice-snovik1-620x330.jpgMesec december je tu in člani Turističnega društva Tuhinj se že pripravljamo na zadnjo večjo prireditev društva v tem letu. Letos prirejamo že desete, jubilejne jaslice, zato smo prireditev obogatili z odmevnejšo, prepoznano skupino.

Prireditev: Božična zgodba s Prifarskimi muzikanti
Datum: 20. 12. 2015 ob 17. uri
Prizorišče: Bizjakove doline pri Termah Snovik
Informacije: Turistično društvo Tuhinjska dolina
Telefon: 041 633 779

PRIFARSKI MUZIKANTI
Prifarski muzikanti so skupina, ki je svojo glasbeno pot začela l. 1988 pri Fari v Kostelu. S pesmijo in vižami ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, v zadnjih letih pa so svoj glasbeni nabor opazno razširili. Slišimo jih peti zimzelene melodije, pesmi dalmatinskih klap, domače in tuje popevke in tudi ljudske pesmi drugih narodov.

prifarski muzikanti bozicPoseben zvok dajejo skupini tamburaški instrumenti, violina, harmonika in druga tradicionalna glasbila. Odlikuje jih štiriglasno petje, glasbeni kritiki pa jih uvrščajo med najboljše etno skupine na Slovenskem.

Prifarski muzikanti so: Mitja Ferenc na berdi, kitari in bas kitari (drugi tenor), Valentin Južnič na bisernici (prvi bas), Martin Marinč na diatonični harmoniki (drugi bas), Toni Obranovič tudi na klavirski harmoniki (prvi tenor), Uroš Obranovič na bugariji (prvi tenor), Jernej Pečak na violini (drugi tenor) in Brane Počkar na braču (prvi bas).

Največji uspeh Prifarcev je gotovo ta, da na glasbenih odrih kot skupina stojijo že 27 let. Res da je bilo v tem času izvedenih nekaj kadrovskih sprememb, ampak jedro skupine, doma od Fare v Kostelu, je ostalo.

 

Organizator

TD Tuhinjska dolina

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve