Naslovnica / Dogodek / 25. NOČNI ROKOVNJAŠKI POHOD

25. NOČNI ROKOVNJAŠKI POHOD

Ljubitelje pohodništva in druženja v naravi vabimo, da se nam pridružite na letošnjem 25. Nočnem rokovnjaškem pohodu. Pričetek pohoda bo 20,30 uri iz že tradicionalnega startnega mesta izpred Gostinskega podjetja Trojane na Trojanah.

rokovnjaskiPot bo udeležence vodila po trasi:

Trojane – Lipovec -Veliki Rakitovec – Češnjice – Lipa – Vrh nad Krašnjo – Brezovica – Kumerčev mlin – Sidol – Vaseno – Vranja peč – Palovče – Zgornji Rudnik – GOSTILNA MLAKAR Duplica. Celotne dolžine poti, ki je razgibana, je 32 km. Od udeležencev pohoda se pričakuje dobra telesna in psihična pripravljenost za hojo v nočnem času ter ustrezna oprema tudi za morebitne neugodne vremenske razmere.

Ponoči je orientacija slabša, zato naj pohodniki ne zapuščajo skupine ! Obvezna baterijska svetilka!

Prijavnina je 10,00 EUR; plača se ob prijavi na dan pohoda (velja tudi za predhodne prijave). Za mladino do petnajstega leta starosti, v spremstvu staršev, prijavnine ni!

Avtobus bo iz avtobusne postaje Kamnik odpeljal ob 19,00 uri; pot bo nadaljeval na Duplico in nato mimo Arboretuma – Radomelj na Vir in v smeri Dob – Lukovica do Trojan. Pohodnikom priporočamo, da se z avtomobilom pripeljejo do Kamnika oz. Duplice, parkirišče pri stavbi NLB, ter se na start odpeljejo z avtobusom.

Prijavnina vključuje avtobusno vozovnico, vodenje in zavarovanje za čas pohoda, diplomo, izkaznico za prvo udeležbo na pohodu, krof, čaj, malico in rokovnjaški golaž.

Kdor se želi udeležiti pohoda, lahko za podrobnosti pokliče v času uradnih ur na Planinsko društvo Kamnik (http://www.društvo-pdkamnik.si): 01 / 8391 345 ali svoje vprašanje posreduje po e-pošti: info@pdkamnik.si, kjer sprejemajo tudi prijave za najave večjih skupin pohodnikov.

Za podrobnejše informacije, izven časa uradnih ur Planinskega društva Kamnik, lahko pokličite: 031 395 094 (Miran) ali 041 727 918 (Jana).