Januar 2016

sob09jan18:30Božični koncert z Juanom Vasletom in Ivanom Vombergarjem18:30

Čas

(Sobota) 18:30

Podrobnosti

 

Basbaritonist Juan Vasle se je rodil v Bue-nos Airesu v Argentini. Pevsko diplomo si je pridobil na Visokem inštitutu za umet-nost gledališča Colón (Instituto Superior de Arte del Teatro Colón) v Buenos Airesu, kjer je nastopal tudi kot solist. Leta 1988 je bil finalist na Mednarodnem pevskem tekmovanju Luciana Pavarottija (Luciano Pavarotti International Voice Competition) v Philadelphijiv ZDA.

Je prvak Opere SNG Ljubljana. Od leta 1990 je pel vrsto basovskih vlog: Zaharija (Nabucco), Lindorf, Coppelius, Dappertutto, Miracle (Hoffmannove pripovedke), don Alfonso (Cosí fan tutte), Ferrando (Trubadur), Escamillo (Carmen), don Basilio (Seviljski brivec), Martin Krpan (Krpanova kobila), Des Grieux (Manon), St. Bris (Hugenoti), Ramfis (Aida), Komtur (Don Giovanni) itd. Decembra 2010 je prejel Betettovo nagrado za umetniške dosežke na področju poustvarjalne glasbene umetnosti. Na koncertih redno poje južnoameriške in slovenske pesmi. Izdal je šest zgoščenk slovenskih narodnih pesmi in samospevov, južnoameriških in božičnih pesmi ter opernih arij. Napisal je tri knjige: Pevci so tudi ljudje (24 pogovorov z znamenitimi opernimi pevci), Fuzbal, tango in polka in Ustavite svet – mundial je tu!

Pianist Ivan Vombergar je sin slovenskih staršev, rojen v Buenos Airesu v Argentini. Študij klavirja je leta 1995 končal na konzervatoriju v Moronu v razredu prof. Nilde Somma. V igranju orgel se je izpopolnjeval na glasbeni fundaciji Yamaha, kjer je tudi poučeval. Leta 1997 je kot korepetitor, zborovski in operni dirigent diplomiral na Visokem institutu za umetnost v Teatru Colón, kjer je sodeloval v opernih delavnicah in mladinskih predstavah. Med leti 1999 in 2003 je bil zaposlen kot korepetitor v Operi SNG Ljubljana. Od leta 2001 do 2011 je vodil Akademski pevski zbor Sv. Cecilije. Od decembra 2003 je umetniški sodelavec in korepetitor na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

*******

Spored koncerta:

Franz Schubert AVE MARIA

Matija Tomc TAM STOJI PA HLEVČEK

Johann Sebastian Bach O JESULEIN SÜSS (Sladki Jezus)

France Kimovec KAJ SE VAM ZDI?

Francoska božična IL EST NE, LE DIVIN ENFANT (Rodil se je božji otrok)

Georg Friedrich Händel JOY TO THE WORLD (Veselje svetu)

Švedska božična SANKTA LUCIA

Leopold Belar GLEJ ZVEZDICE BOŽJE

Sebastian Piana PAPÁ BALTAZAR (Oče Boltežar) božični tango, Argentina

Harold Darke IN THE BLEAK MIDWINTER (V žalostni zimi)

Valentin Štolcer RAJSKE STRUNE, ZADONITE

Spiritual JOSHUA FIT THE BATTLE OF JERICHO (Jošua je bíl bitko za Jeriho)

Franz Gruber SVETA NOČ

  • slovensko
  • špansko:  NOCHE DE PAZ

Organizator

JSKD OI Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve