Naslovnica / Dogodek / Ajda Stina Turek & Gerson Eguiguren – O Encontro

Ajda Stina Turek & Gerson Eguiguren – O Encontro

Maj 2019

sob18maj18:0019:30Ajda Stina Turek & Gerson Eguiguren - O Encontro18:00 - 19:30 Grad Zaprice, Muzejska pot 3, 1241 Kamnik Organizator: Medobčinski muzej Kamnik Vrsta prireditve:Glasbena prireditev

Čas

(Sobota) 18:00 - 19:30

Lokacija

Grad Zaprice

Muzejska pot 3, 1241 Kamnik

Podrobnosti

O ENCONTRO – Slovenia e Equador encontra Brasil (making the 3 countries vibe in one soul)

SLOVENIJA IN EKVADOR NA ZMENKU Z BRAZILIJO
Na Mednarodni muzejski dan 2019 se bosta na gradu Zaprice v Kamniku predstavila slovenska jazz pevka Ajda Stina Turek, ki trenutno živi in ustvarja v New Yorku in odličen ekvadorski violinist, violist in pevec Gerson Eguiguren. Izvajala bosta brazilske skladbe najbolj priznanih avtorjev kot so Djavan, Tom Jobim in Antonio Carlos Jobim, za popestritev pa dodala še kakšno v slovenskem in španskem jeziku. Odločila sta se, da za spremembo ne bo pesmi v angleščini, saj se strinjata, da je teh že povsod dovolj, in da se včasih prav paše prepustiti drugačni melodiji drugih jezikov.

Za projekt brazilske glasbe sta se odločila, ker ju je ta močno povezovala skozi šolanje na Berklee College of Music v Bostonu, kjer sta oba diplomirala. Vsakič, ko sta se srečala na šoli, in si želela skupaj nekaj zapeti, sta nekako pristala na brazilskih pesmih, saj so te tako pozitivne in sproščujoče, tako kot je tudi njun prijateljski odnos. Portugalščina je zelo topel jezik in to ju je spravilo v dobro voljo ob napornih dnevih.

Spremljava: Marko Čepak Maki – kitara in Vid Ušeničnik – tolkala

Vljudno vabljeni!

Prostovoljni prispevki za glasbenike, hvala.

Organizator

Medobčinski muzej Kamnik