Naslovnica / Dogodek / Ana Marija Krajnc: Koncert

Ana Marija Krajnc: Koncert

S svojim programom na tokratnem koncertu želi Ana Marija Kranjc  predstaviti dve plati ene najbolj razširjenih baročnih oblik – suite za solo inštrument.

Händel si je ime oblike očitno le izposodil – za razliko od Bacha, pri katerem tipičnih stavkov baročne suite nikoli ne pogrešamo. Händlova suita izžareva italijanski duh, ne  manjka niti virtuoznosti, drame, predvsem pa pristne, nepretenciozne muzikalnosti. Bach po svoji navadi gradi na temeljih že poznanega, le te pa pripelje do umetniškega vrhunca. Njegova suita združuje francosko in italijansko zapuščino in po tehnični zahtevnosti kot tudi kompozicijski spretnosti krona njegovih 6 Angleških suit.

Ana Marija Krajnc obiskuje drugi letnik Akademije za glasbo v Ljubljani v razredu profesorja Egona Mihajlovića. Imela je samostojni recital v Ljubljani poleti 2019 v okviru Poletne šole in Beogradu na Festivalu čembala (program Bach, D’Anglebert). Kot kontinuistka redno sodeluje s številnimi pevci in instrumentalisti, prav tako pa kot komorna glasbenica na klavirju in solistično na orglah.

Program

F. Händel: Suita št. 1 v B-duru HWV 434

 Prelude – Sonata
 Aria con variazioni
 Menuetto

 S. Bach: Angleška suita št. 6 v d-molu BWV 811

 Prélude
 Allemande
 Courante
Sarabande
Gavotte I – Gavotte II
Gigue

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite v živem prenosu iz samostana preko Facebook strani Samostan Mekinje in na Youtube kanalu Doma kulture Kamnik

Dogodek organizirajo Občina Kamnik, Mestna občina Ljubljana, Slovenski baročni orkester ter Javni zavod Mekinjski samostan ob pomoči Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik ter Zavoda mladinski center Kotlovnica Kamnik.