Naslovnica / Dogodek / Bill Evans Soulgrass

Bill Evans Soulgrass

bill_evans1Z Grammyi nagrajeni saksofonist Bill Evans se je prvič pridružil zasedbi Milesa Davisa leta 1980, ko je bil star 22 let. Z Milesom je posnel šest albumov in v naslednjih štirih letih z njim in takratno izjemno zasedbo prepotoval svet na številnih turnejah.

Zatem je nastopal in snemal z Johnom McLaughlinom in Mahavishnu Orchestra, z jazzovskimi znameniteži kot so Herbie Hancock, Lee Ritenour, Dave Grusin, Steps Ahead, pa Mickom Jaggerjem in drugimi. V tem času je prejel nekaj Grammyev.

Od leta 1990 Evans nastopa izključno s svojo skupino, s katero letno nastopi na več kot 100 koncertih po vsem svetu. Posnel je 19 samostojnih albumov, vključno s svojim najnovejšim, Dragonfly (2011), za katerega je prejel dve Grammy nominaciji. Ves čas svoje, več kot 20-letne solo kariere umetnika, je raziskoval v različnih glasbenih okoljih, ki znatno presegajo meje tradicionalnega jazza, vključno z rock, hip-hop, jam, fusion, soul, funk in slamming funk stili.

Pred kratkim je stopil na bolj pustolovsko ozemlje in leta 2006 s svojim Grammy nominiranim albumom Soulgrass, združil jazz, funk in bluegrass v brezhiben in popolnoma edinstven hibrid tipično ameriških stilov.

Ob burnih aplavzih je mešanico tako spojene zvrsti razvijal naprej in leta 2008 izdal album The other side of something. Sam pravi, da je ta album samo nadaljevanje Soulgrassa in popolnoma naraven razvoj te smeri.

Evans se je za tem vrnil v studio za izdelavo in snemanje tretjega albuma Soulgrass Dragonfly.

O tem uspešnem delu sam meni: “Ta CD je talilni lonec različnih stilov, ki skupaj zvenijo izjemno. Po več kot šestih letih preigravanja banja, skupaj s kitaro, smo ustvarili lasten zvok. To je Americana-meets-soul-meets-jazz na nov način. Ni meja.

Soulgrass-Band:

Od samega začetka je član zasedbe, banjoist Ryan Cavanaugh, raziskoval slogovne potenciale banja in električnega banja preko 20 let. Izjemno nadarjen bobnar Josh Dion istočasno poje in igra bobne na samo njemu edinstven in čustven način. Tako kot Bill je tudi on soavtor številnih novih skladb na novem CD-ju Dragonfly. New Yorker Mitch Stein je najbolj znan po svojem delu z David Sanbornom, The Brecker Brothers in drugimi.

 

 

 

Bill Evans (saksofoni)

Ryan Cavanaugh (banjo, kitara)

Josh Dion (bobni)

Mitch Stein (bas)

8. november 2014 ob 20.uri

Dom kulture Kamnik

Vstopnice so na voljo na blagajni Doma kulture Kamnik, v TIC Kamnik, na Petrolovih bencinskih servisih in seveda preko sistema www.mojekarte.si in njihove prodajne mreže.

Cena vstopnic: 28 EUR, študenti in upokojenci 20 EUR.

Uradna spletna stran:
http://www.billevanssax.com

Vsi, ki boste kupili vstopnice za koncert Billa Evansa, boste deležni znižane cene vstopnic (5€) za koncert Giacoma Ronchinija, ki se bo odvil 16. novembra v Domu kulture v Kamniku.