Naslovnica / Dogodek / Cordue & Nina Koželj – Obsesije 2

Cordue & Nina Koželj – Obsesije 2

obsesije

Umetniški projekt in razstava Nina Koželj in Cordue von Heymann:

Obsesije 2 – Junaki umetnosti

Od 10. do 17. maja 2015 je v nemškem mestu Saarburg potekal evropski umetniški projekt z naslovom Obsesije 2 – Junaki umetnosti. Slovenska kiparka Nina Koželj in nemška slikarka Cordue von Heymann sta tako nadaljevali v Sloveniji začeto sodelovanje. Sedem dni sta kakor v performansu slikali v živo pred očmi obiskovalcev galerije mestnega muzeja Amüseum in 17. maja slike predstavili na razstavi. Med ustvarjanjem Portretov velikega formata je nastala čista energija, ki nam malodane prodira v vse telesne pore.

Umetniško sodelovanje

Poti umetnic so se prvič križale v saarburški livarni zvonov. Kiparka Nina Koželj je med predmeti v stari rokodelski delavnici iskala navdih za svoje delo. Skovali sta načrt za skupen umetniški projekt in leta 2014 v ljubljanski Galeriji Veselov vrt pripravili razstavo z naslovom Obsesije 1 – skupni kipi. Ustvarili sta velike plastike in jih razstavili na prostem.

Umetniki sodelujejo zlasti v projektih, kjer osrednje mesto zavzema družbena interakcija, pri performansih ali umetnosti novih medijev na primer. Le redko pa naletimo na sodelovanje slikarjev, ki skupaj ustvarjajo posamezne slike.