Naslovnica / Dogodek / Dan odprtih vrat Svetovalne pisarne za starejše – Dan za spremembe 2015

Dan odprtih vrat Svetovalne pisarne za starejše – Dan za spremembe 2015

danzaspremembeLetošnji dan odprtih vrat bo poseben! 28. marca 2015 se bomo povezali s prostovoljci vseh generacij, z lokalnimi organizacijami, s šolami in seveda z našo Občino; ne bomo pozabili povabiti niti podjetij. Pa še praznovali bomo!

Naše ekipe prostovoljcev so inovativne: znajo pogledati okoli sebe in najdejo stvari, ki jih je potrebno spremeniti ter ljudi, ki potrebujejo pomoč in vsi skupaj soustvarjajo spremembe.

Pridite še vi, postanite del prizadevanj za dobro!

Program za soboto, 28. marca 2015:

Ob 9. uri – zbiranje in predstavitve udeleženih;

– Foto delavnica za starejše – izvaja naš prostovoljec Dušan Letnar

– predstavitev prostovoljca – svetovalca v svetovalni pisarni Franeta Kemperle (Hribi in starejši); vodeni sprehod po kamniških ulicah – mladi in stari znamo stopiti in hoditi skupaj;

– vpis v osnovno izobraževanje za prostovoljno delo.

Ob 10:00 – srečanja naših skupin prostovoljcev; pesmi s harmoniko – mladi prostovoljec Denis Jeras;

-Likovna razstava – skupina starejših likovnic z našo prostovoljko in likovnico Nino Koželj.

Ob 11.00 – osrednji dogodek dneva: Razvoj občinskega modela pomoči za starejše – Zavod Oreli ob petletnici delovanja s prostovoljci vseh generacij, z lokalnimi organizacijami, s podjetji, s šolami in seveda z našo Občino – obisk in pozdrav župana, g. Marjana Šarca; program bo povezoval s citrami Tomaž Plahutnik, sodelovali bodo pevci vseh generacij; srednješolci – prostovoljci postrežejo s kavo, čajem, piškoti.

Od 14. do 15. 00 – Joga smeha – izvaja naša prostovoljka Zvezdana Bošeska.

Od 15. do 16. 00 – Pripovedovanje pravljic – gostili bomo prostovoljko, gospo Ivanko Učakar.

Od 16. do 18. 00 – srečanja in predstavitve lokalnih organizacij (razna društva – Društvo podeželskih žena Kamnik-komenda, Društvo podeželskih žena Tuhinjska dolina, Društvo upokojencev Kamnik …), sodelovanje podjetij Calcit d.o.o. in Forum-papirnica in knjigarna ter Reciklarnica Kamnik, prostovoljci iz kamniških osnovnih šol in predstavitve Orelijevih skupin starejših – pogovorna skupina Duplica – Dragica Požek, nova Orelijeva »nemška« skupina – Darinka Wernicke; skupina starejših iz Stranj –Milenka Brajer; joga smeha z Zvezdano, srednješolci in študenti; ustanavljamo tudi novo pogovorno skupino v Šmarci – vodila jo bo naša prostovoljka Alenka Podbelšek – pridite se vpisat!

Ob 18.uri – zaključek.

V soboto, 28. marca 2015, se bo ves dan kaj dogajalo: predstavitve opravljenega dela, delavnice, pogovori, srečanja, prepevanje pesmi, klepet, predstavitve pomoči, predstavitve skupin …

Ker ste tudi Vi aktivno udeleženi v pomoči starejšim v občini Kamnik, Vas seveda toplo vabimo, da ste del skupnega druženja. Več nas bo, bolj bo zanimivo in veselo!

Zavod Oreli