Naslovnica / Dogodek / Dan zate – Kneippov dan v Termah Snovik

Dan zate – Kneippov dan v Termah Snovik

Vabljeni, da soboto, 9. julija 2022, namenite le sebi, dan preživite v naravi in ga namenite ravnovesju telesa in duha. Kneippov dan bo namenjen krepitvi imunskega sistema, razvajanju, sprostitvi v naravi in spoznavanju načinov za zagotavljanje zdravega življenja brez obremenitev in stresa.

PROGRAM KNEIPPOVEGA DNE

Prvi del:

  • 9.30 – 10.00 Zbiranje na terasi pred vhodom v Terme Snovik
  • 10.00 – 12.00 VODA PRIPOVEDUJE: srečanje ob zgodbah na temo zdravilnosti vode s Špelo Kapljo, avtorico knjige Kako se ljubi reka in pripovedovalko zgodb O zdravilnih lastnostih vode bo na svoj edinstven način spregovorila osrednja gostja Špela Kaplja, avtorica knjige Kako se ljubi reka in pripovedovalka zgodb. V razpravi ob okrogli mizi bodo sodelovali tudi Barbara Strajnar iz Občine Kamnik, Mija Bokal kot predstavnica projekta Mreže vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah in Katarina Hribar, direktorica Term Snovik.
Zaradi omejenega števila udeležencev vas prosijo, da se na dogodek prijavite do 7. julija 2022 na barbara.strajnar@kamnik.si ali po telefonu 041 216 963. Ker bo dogodek potekal na prostem ob Kneippovi bosonogi poti, priporočajo, da imate s seboj podlago za sedenje.


Drugi del:

  • 12.00 – 14.00 Voden pohod po Kneippovi bosonogi poti po 3,2 km dolgi nagrajeni NAJ tematski poti   Program vključuje:  ·         spoznavanje s Kneippovo življenjsko filozofijo zdravega načina življenja ·  naravno refleksno masažo z bosonogo hojo po 11ih naravnih elementih · preizkus Kneippovih hidroterapij · okusno Kneippovo presenečenje (Kneipp malica) · test vseh petih čutil (vonj, vid, sluh, tip in okus) Bosonoga pot bo prebudila vse vaše čute. Udeleženci se boste sprva za ogrevanje bosi sprehodili po krajši bosonogi poti, od tu pa na 3,2 km dolgo tematsko pot, nagrajeno leta 2018. Bosonoga pot je opremljena z dvanajstimi vadbenimi elementi. Pot poteka po travniku, pesku, skozi gozd ter drugih naravnih materialih. Majhne mišice stopala se bodo krepile na mehkobi trave, lubja, zemlje, peska, tudi vodnih kamnov. Na poti lahko v naravnem okolju izvajate tudi druge Kneipp terapije kot sta štorkljasta hoja in kopel rok. Skupaj bomo odkrivali blagodejne učinke zelišč na našem lastnem zeliščnem vrtu. Na poti vas čaka tudi okusni prigrizek izključno lokalnih dobrot.
  • 14.00 – 15.00  Sprostitvene tehnike – vodena meditacija z Mateo Pavli Žnider, ki je certificirana terapevtka in maginja Zelene magije (spoznajte terapevtko na www.jasnovidnikrt.si).

Prvi del programa je za prijavljene udeležence brezplačen, saj je sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije. Drugi del pa stane 32 EUR za zunanje obiskovalce in 28 EUR za apartmajske goste term.

Prijave na drugi del Kneippovega dne naanimacija@terme-snovik.siali preko telefonske številke 01 83 44 100 ali na recepciji Term Snovik.

Po zaključku programa vas vabijo, da se osvežite in zaplavate v bazenih s termalno vodo in pustite razvajati vaše brbončice z okusno lokalno hrano restavracije Potočka. Prav tako pa se boste lahko seznanili s Kneippovimi tretmaji in masažami.

Vljudno vabljeni!