Naslovnica / Dogodek / Darovi minevanja – predstavitev knjige Mance Košir

Darovi minevanja – predstavitev knjige Mance Košir

manca k darovi minevanjaV torek, 27. oktobra 2015, vas ob 19. uri vabimo na predstavitev osemnajste knjige Mance Košir, Darovi minevanja. Z avtorico in dopisovalko Tino Košir Mazi se bo v dvorani kamniške knjižnice pogovarjala Zdenka Čebašek Travnik.

Knjigo je avtorica napisala skupaj s sedmimi dopisovalci. To so Ksenija Malia ­Leban, ki je opisala svojo obsmrtno izkušnjo, Janko Bohak, ki je osvetlil smrt s psihoanalitskega vidika, zdravnica paliativne medicine Urša Lunder, ki je spregovorila o svojih izkušnjah z umirajočimi, pater Karel Gržan, ki je spregovoril o presežnem, Jasna Stošić, ki se je soočila z diagnozo rak, spremljevalka umirajočih Ana Drevenšek ter Tina Košir Mazi, ki je opisala kruto izkušnjo splava otroka z genetsko napako.

»Ljubiti pomeni trpeti, zapustiti svobodo in se prepustiti usodi, želeti to, kar nas najbolj prizadeva in boli in kar nas nazadnje – s svojim triumfom – uniči. Ljubiti je stremeti za bleskom samouničenja. To je, vreči se v tisto protislovje, ki ga celotna kultura okrog mene ni nikdar poznala in ga je vedno potiskala, zatirala, ker pač ni resnica – laž je naša samoohranitev.«

(Ana Drevenšek)