Naslovnica / Dogodek / Delavnica osnov lučne in zvočne tehnike

Delavnica osnov lučne in zvočne tehnike

Izkušena tehnična posadka Kamfesta, Kotlovnice in DKK vas popelje v osnove gledališke in koncertne tehnike

Letošnja delavnica nadaljuje tradicijo osnovnega tehniškega izobraževanja in je namenjena začetnikom, pa tudi tistim, ki mislite, da vam je vse jasno, a vas čudi, da vas nihče nikoli ne pokliče v tehniško ekipo. Skratka, če ob besedah XLR, AUX ali DMX pomislite na “to je nekaj iz lekarne”, ste ta pravi za začetniško izobraževanje na področju tehnike. Pa tudi tisti, ki še vedno ugašate audio mešalno mizo še preden izklopite ojačevalec.

Celoten sklop tehniškega izobraževanja v MCK je tudi tokrat razdeljen na dva dela. Prvi, osnovni, kjer dobite naziv asistenta tehnike in ki vam odpira pot v tehniške ekipe Doma kulture Kamnik, MCK in Festivala Kamfest in drugi, specialistični, kjer se lahko poglobite v umetnost osvetljevanja ali/in ozvočevanja javnih prireditev.

Mentor osnovne delavnice je Goran Završnik, dolgoletni tehnični vodja Doma kulture Kamnik in festivala Kamfest, nadaljevalne delavnice pa bosta tudi letos prevzela Blaž Flerin, tonski mojster v DKK, MCK in na Kamfestu ter Primož Jeras, lučni mojster v DKK in na Kamfestu ter aktualni tehnični vodja DKK in Festivala Kamfest.

Delavnici, tako osnovna kot nadaljevalna, sta brezplačni. Pogoj za udeležbo na nadaljevalni je udeležba na osnovni oziroma vsaj na preizkusu znanja ob njenem zaključku.