Naslovnica / Dogodek / DGN Ljubljana: Rdeča Kapica – gledališka predstava v znakovnem jeziku

DGN Ljubljana: Rdeča Kapica – gledališka predstava v znakovnem jeziku

Gotovo poznate pravljico o Rdeči kapici. Tokrat jo bomo zaigrali v slovenskem znakovnem jeziku, tolmač pa bo kretnjo prevajal v govor.

Tako jo bodo lahko spremljali gluhi in slišeči otroci. S predstavo Društvo gluhih in naglušnih Ljubljana želi opozoriti na kulturo gluhih in jo približati tudi slišečemu občinstvu.

Živela je dobra in poslušna deklica, ki je zelo rada obiskovala svojo babico.  Babica je deklici sešila rdečo kapico. Deklica jo je rada nosila zato so jo poimenovali Rdeča kapica. Ko je babica zbolela ji je mama naročila naj babici odnese vino ter kolač. Opozorila jo je, da naj hodi naravnost po poti in nikjer drugje. Rdeča kapica je odšla in zašla v temen gozd, kjer je srečala lačnega volka. Rdeča kapica se ga ni bala saj ni vedela, da je volk nevaren in mu je povedala, da gre k babici. Volk je poslušal in ji rekel naj nabere še nekaj rož za babico. A volk je bil preračunljiv in ni imel dobrih namenov. A kot vse pravljice ima tudi ta srečen konec. Kako točno se zgodba odvije, pa boste izvedeli, če boste prišli v gledališče.

Vstop prost. Obvezen prevzem brezplačnih vstopnic!

Rezervacija in prevzem vstopnic: 041 360 399 / info@domkulture.org / pisarna DKK, Fužine 10, 1240 Kamnik (pon., tor. in pet.: 10.00–12.00, sre. in čet.: 14.00–18.00).