Naslovnica / Dogodek / Druga dirka SloEnduro 4fun

Druga dirka SloEnduro 4fun

enduro_kamnikV soboto, 18. aprila, bo kamniški Calcit Bike Team priredil drugo dirko v enduru na slovenskih tleh v letu 2015 in prvo v novoustanovljeni seriji. Po lanski, ki je štela za točke serije SloEnduro, bo letos Kamnik premierno gostil dirko v enduro 4fun. Te bodo krajše in lažje – tako za tekmovalce kot organizatorje – novi udeleženci pa bodo dodobra spoznali to vse bolj priljubljeno gorsko kolesarsko disciplino.

»Računam na udeležbo okrog 100 tekmovalcev. Proga je primerna za začetnike v tem športu, kot tudi za najboljše tekmovalce, saj proga vsakemu ponuja svoje izzive. Proga je vozna tudi s hardtail kolesom. Točke od tega tekmovanja bodo štele tudi za SloEnduro serijo. Zaščitna oprema je enaka kot na SloEnduro tekmah,« je pred kamniško dirko povedal vodja tekmovanja Miha Spruk.

»Ogled proge je od 11. do 12 ure. Prva etapa se odpelje samo enkrat. Nato se gre na drugo etapo, kjer je časa tri ure. Na tej drugi etapi je potrebno odpeljati vsaj tri vožnje. Progi sta že v voznem stanju, označeni bosta na dan tekmovanja. Nočemo, da bi imeli nekateri, ki pridejo prej trenirati, preveliko prednost pred tistimi, ki pridejo samo na dan dirke,« je še dodal Spruk.

Serije SloEnduro 4fun bo v tej sezoni doživela premiero. Uvod bo v Kamniku, nato se bodo tekmovalci ustavili še na Dobrni, Krvavcu, Arehu in Kranjski Gori.

Kamniški organizatorji bodo poskrbeli tudi za nekaj nagrad oziroma nagradnih iger. Na skakalnici na Streliški bodo tekmovalcem z radarjem merili hitrost, tisti najpogumnejši oziroma najhitrejši bo prejeli nagrado, to bo dobil tudi tisti, ki bo drugo etapo odpeljal največkrat.

Dirka za sneto sekiro bo potekala v Kamniku, pri šolskem centru, z dvema etapama. Prva gre iz Žal do Streliške (dolžina 600 m), druga za Starega gradu proti Novem trgu (dolžina 1200 metrov). To je treba odpeljati vsaj trikrat, trije najhitrejši času pa štejejo. Prijave in prevzem startnih številk med 10. in 11. uro. Med 11. in 12. uro je ogled proge, start prve etape ob 12.15, start druge pa ob 13.30.

Rok za predprijave je 15. april, startnina do takrat je 16 evrov, po tem datumu je višja za štiri evre. Prijave so možne prek spletnega portala prijavim.se.