Naslovnica / Dogodek / Ekologija v času – odprtje razstave kamniškega ustvarjalca Staneta Balantiča

Ekologija v času – odprtje razstave kamniškega ustvarjalca Staneta Balantiča

Vabljeni na odprtje razstave kamniškega likovnika in vsestranskega ustvarjalca Staneta Balantiča, z naslovom Ekologija v času, ki bo v petek, 13.3.2020, ob 19.00 uri v Šoli Idej na Šutni 35 v Kamniku.

V ustvarjalnosti Staneta Balantiča se že od nekdaj zrcali aktualnost sodobnega časa, vse to postaja zavestni in podzavestni spremljevalec njegovega umetniškega izpovedovanja, vpetega v nenehno poglabljanje in raziskovanje. Razstava Ekologija v času je posvečena ekologiji oziroma njeni problematiki. Slikar nam s svojimi slikami sporoča, da je človeštvo že skoraj izčrpalo razpoložljive naravne vire, in da s svojim neodgovornim obnašanjem povzroča naravne katastrofe. Balantič nam s svojimi slikami nastavlja ogledalo, da se mora svet, v katerem živimo, spremeniti.

Umetnikovo likovno ustvarjanje bo predstavil dr Noah Charney, slikarjeve pesmi bo prebral gospod Tone Ftičar in večer bo glasbeno obogatil kitarist Matic Smolnikar.

Razstava bo na ogled do 11. 5. 2020: ponedeljek, sreda, petek od 9.00 do 12.00 ure ter torek in četrtek od 17.00 do 19.00.

Vljudno vabljeni na ogled razstave.