Naslovnica / Dogodek / EnKnapGroup: Pozor hud ples 2: Vrnitev legend

EnKnapGroup: Pozor hud ples 2: Vrnitev legend

enknap


Plesna prireditev  |  torek, 10.03.2015, ob 18:00  |  Dom kulture Kamnik

Sodobna plesna predstava

EnKnapGroup
POZOR HUD PLES 2: VRNITEV LEGEND

Sodobna plesna predstava, primerna za obiskovalce od 12. leta starosti naprej
Vstopnina: 5 eur

Didaktično-reflektivna predstava POZOR HUD PLES 2: VRNITEV LEGEND je mednarodna razširitev predhodne didaktične plesne uspešnice Pozor, hud Ples!, ki si jo je v Sloveniji ogledalo že blizu 10.000 obiskovalcev, kar je edinstven dosežek v sodobnem plesu.  Predstava vsebino prvotne predstave nadgrajuje v širši svetovni okvir sodobnega plesa in gledališča giba; oživlja korenine in ključne ustvarjalce sodobnega plesa v svetovnem merilu – odtod tudi »filmski« naslov – Vrnitev legend.

Dinamična in interaktivna predstava slikovito odgovarja na temeljna vprašanja o mednarodnih gradnikih sodobnega plesa v 20. stoletju, ustvarjalnih postopkih v plesu, identiteti gibalnega izraza, iskanju vzgibov za umetniško plesno delo …  Predstavi se mednarodna zasedba plesalcev EnKnapGroup, ki premore raznolike izkušnje, mladi gledalci pa so tudi sami aktivno vključeni v predstavo, ki jim približa celovito branje in doživetje plesne predstave. Atraktivna vizualna podoba, avtorska glasba in uporaba intermedijskih elementov, kot je video, predvsem pa vrhunska ekipa ustvarjalcev, zagotavljajo prepričljivo odrsko izvedbo.

Predstava prispeva k prenosu znanj na mlade na področju kulture, k dvigu zavesti o pomenu kulture za razvoj posameznika in družbe ter k prepoznavnosti slovenskega in mednarodnega sodobnega plesa.

Koncept in režija: Iztok Kovač
Ustvarjalci in izvajalci: EnKnapGroup  (Luke Thomas Dunne, Ida Hellsten, Lisa Magnan, Bence Mezei, Noriko Nishidate, Anja Rupnik, Ana Štefanec, Tamás Tuza)
Oblikovanje svetlobe: Luka Curk
Vizualije: Komposter
Scenografija: Iztok Kovač, Luka Curk, Komposter
Artikulacija vsebin: Iztok Kovač, Tanja Skok, EnKnapGroup
Branje besedil: Nada Vodušek
Vodja vaj: Tanja Skok
Izvršna produkcija: Karmen Keržar
Produkcija: Zavod EN-KNAP