Naslovnica / Dogodek / Festival Ana Desetnica v Kamniku: Globus Hystericus: POT V TADAM (ulična pustolovščina)

Festival Ana Desetnica v Kamniku: Globus Hystericus: POT V TADAM (ulična pustolovščina)

Nekje v daljavi mestnih ulic se zasliši marširanje.

Če mu slediš, zagledaš postave treh odločnih popotnikov. Ko se ti približajo opaziš, da so njihova oblačila raztrgana, da jim prah mrši lase. V njihovem petju razbereš odločnost. Za njimi ja dolgo in nevarno popotovanje, popotovanje, ki jih vodi do obljubljenega cilja označenega na skrivnostnem zemljevid. O cilju ne vedo veliko, vedo le, da se imenuje »TADAM«!

V ulični pustolovščini »Pot v Tadam« trije igralci s tremi predmeti na enem mestu uprizarjajo divjo popotniško avanturo – pustolovščino, ki jih vodi preko gora, čez pečine, skozi tornado in po neukrotljivih slapovih. Z veščinami manipulacije predmetov gradijo letala in ladje ter s pomočjo pantomime ustvarjajo travnata obzorja, reke in celo bruhajoči vulkan, ki mu morajo junaki ubežati, če želijo svoje popotovanje tudi preživeti. »Pot v Tadam« je razburljiva ulična pustolovščina, nepričakovana ljubezenska zgodba in metafora za nekaj, kar iščemo vsi … boljši nov dan.

Začetek ekspedicije v Tadam se bo, v sklopu festivala Ana Desetnica v Kamniku, začel v nedeljo, 28. 6. 2020, ob 19. uri na kamniškem Glavnem trgu.