Naslovnica / Dogodek / Festival Poletje pod krošnjo: Elli De Mon in Martin Ramoveš

Festival Poletje pod krošnjo: Elli De Mon in Martin Ramoveš

Elli de Mon je prava »one man band« glasbenica. Bolje rečeno, ženski orkester v eni osebi. Pri izvajanju svojih skladb uporablja kitaro, bobne in druga zvočila ter seveda svoj glas. Pod močnim vplivom blues tradicije in garažnega punka. Dobra znanka evropskih klubskih in festivalskih odrov, ki si jih je delila z imeni, kot so Jon Spencer Blues Explosion, Reverend Beatman, the Monsters, Molly Gene onewomanband, Chuck Ragan, Big John Bates, Cedric Burnside, the Daily Thompson in drugi.

Stripar, pevec in kitarist Martin Ramoveš je zavzet raziskovalec izraznih možnosti poezije, glasbe in stripa ter kombinacije teh medijev. Glasbenem prvencu Zvok dežele (2012) so sledili glasbeni albumi v stripu: Nesojeni kavboji (2014), Astronomi (2017) in Rob: Zbadljivi poet v stripu in glasbi (2019), v katerem je predstavil življenje in delo Ivana Roba. Vsak od njegovih stripov je narisan v nekoliko drugačnem, a vedno avtorsko prepoznavnem ter pogosto ekspresivnem črno-belem slogu, kar velja tudi za stripovski album Kontrabantarji. Martin, po rodu iz Poljanske doline živi v Kamniku že vrsto let in je del močne striparske in glasbene scene našega mesta.

Vstopnina: 5 EUR
Brezplačen vstop za mladino do 18 let.

Prodaja vstopnic: www.mojekarte.si, bencinski servisi Petrol s sistemom mojekarte.si ter ostala prodajna mesta mojekarte.si (trafike 3dva, M holidays, itd.) in eno uro pred dogodkom v Samostanu Mekinje. Več o dogodkih si lahko preberete na www.domkulture.org in www.samostanmekinje.si. 

V primeru dežja bo dogodek v dvorani samostana.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa.