Naslovnica / Dogodek / Godba Vis v Kamniku

Godba Vis v Kamniku

 

Mesto Vis oziroma istoimenski otok na jugu Dalmacije in Kamnik sta že vrsto let močno povezana, zlasti zaradi Mestne godbe Kamnik in klape Mali grad, ki tesno sodelujeta s tamkajšnjimi kulturnimi akterji. Večkrat je tako na kamniških odrih že nastopila klapa Gusarica, čez nekaj dni pa bodo na krajši obisk k nam prišle članice in člani Hrvatske gradske glasbe Vis (Hrvaška mestna godba Vis).

godba visPovezava med orkestroma je vedno močnejša, le to pa si želijo dvigniti še na višjo raven in sodelovanje razširiti na različna področja, kar dokazuje tudi lanska turneja kamniške godbe, ko sta bila na njihovem koncertu ob zaključki Viškega kulturnega poletja, prisotna vrhova obeh občin z župani na čelu in je o tem že stekla beseda. Za sodelovanje bodo v bližnji prihodnosti poskrbel tudi nekateri tamkajšnji igralci Kriket kluba Sir William Hoste, saj so pripravljeni pomagati svojim kolegom iz Kamnika, ki že ustanavljajo svoj tovrstni klub, katerega člani bodo v večini naši godbeniki, ob pomoči še nekaterih športnih entuziastov. Tako bodo vsi skupaj poskrbeli za nekaj novega in atraktivnega v mestu pod Grintovci.

V Domu kulture Kamnik se bo v tako nedeljo, 21. februarja 2016, ob 19.uri s koncertom predstavila godba z Visa. Svoj program bodo popestrili še s raznimi gosti s ”škoja”- otoka. Njihova več kot 70 članska odprava bo poskrbela, da boste o tem čudovitem otoku lahko marsikaj zvedeli. Da bodo gosti iz Kamnika odšli zadovoljni in jim bo mesto z okolico dobro predstavljeno, pa bo skrbela Mestna godba Kamnik ob pomoči Društva kamniških mažoretk Veronika. S slednjimi so na svojih turnejah vedno znali poskrbeti za dober glas našega mesta in okolice.  Morda kot zanimivost še to, da orkester povezuje tudi bogata tradicija, saj so njihovi predhodniki začeli z igranjem v daljnem letu 1848, torej tako Mestne godba Kamnik kot Hrvaška mestna godba Vis letos beležijo 168 let delovanja.