Naslovnica / Dogodek / Izmenjevalnica oblačil

Izmenjevalnica oblačil

Maj 2019

sob25maj10:0014:00Izmenjevalnica oblačil10:00 - 14:00 Mladinski center Kotlovnica, Fužine 10, 1241 Kamnik Organizator: MC Kotlovnica Vrsta prireditve:Izmenjava dobrin

Čas

(Sobota) 10:00 - 14:00

Lokacija

Mladinski center Kotlovnica

Fužine 10, 1241 Kamnik

Podrobnosti

Izmenjevalnica oblačil bo tokrat potekala v sklopu Pozdrava iz Kotla – festivala, ki zaključuje letošnjo kotlovniško sezono. Zaradi tega bo izmenjevalnica potekala dlje časa in gostila še nekaj drugih dogodkov. V primeru suhega vremena bo potekala na ploščadi pred Domom kulture, v primeru dežja pa se bo preselila nazaj v MC Kotlovnica.

Med 10. in 14. uro si boste lahko med oblačili, ki so se na izmenjevalnicah nabirala vse od decembra, izbrali novo garderobo. Če bi še dodatno radi popestrili katero od vaših majic – lahko tudi takšno, ki ste jo našli na izmenjevalnici – potem si jo boste lahko potiskali z nekaj vnaprej pripravljenimi motivi.

Skejtarji iz Alprema bodo pripravili skejt delavnico za začetnike – na voljo bodo skejti in zaščitna oprema. Predstavljena bo akcija humanitarnega društva Sk8aj s srcem. Ekipa bo z rolkami obkrožila Slovenijo od Kopra do Kopra in zbirala sredstva za otroke in socialno ogrožene družine. Na poti se bodo ustavili tudi v Kamniku – 25. maja jih bomo v večernih urah pričakali pred MC Kotlovnica.

Na delavnici, ki jo bo ob 11. uri pripravila Reciklarnica, boste sami izdelali nekaj izdelkov.  Ves ta čas pa se bodo v dvorani MC Kotlovnica predvajali videi o trajnostnem razvoju.

Kot ljudje, ki nam trajnostni razvoj znotraj skupnosti veliko pomeni, verjamemo, da je za vse nas pomembno, da prispevamo k boljši rabi različnih virov v domačem okolju. S tem v mislih smo se mednarodni prostovoljci iz MC Kotlovnica povezali z društvom Makadam Kamnik, Reciklarnico in skejtparkom Alprem, da izvedemo dogodek – izmenjevalnico oblačil, na kateri bomo »pozabljenim« dali možnost, da zaživijo na novo z novimi lastniki.

Torej, če imate doma kakšna oblačila, ki jih ne uporabljate več in ne veste, kaj bi z njimi, jih naložite v torbo in jih v soboto, 25. maja, med 10. in 14. uro v Kotlovnici izmenjajte za druga. Prav tako ste dobrodošli tudi vsi tisti, ki odvečnih oblačil nimate in bi si radi le popestrili garderobo.

Organizator

MC Kotlovnica